Dnes je na programe extraligový šláger! Čajky privítajú rivalky z Ružomberka

Po predĺženej prestávke, spôsobenej odložením stretnutia na nový termín, sa na druhý pokus v Diplomat aréne ukáže známy súper. V dohrávke druhého kola nadstavbovej skupiny o 1. – 4. miesto Niké Extraligy žien čaká na Piešťanské Čajky MBK Ružomberok. 

Piešťanské Čajky v nedeľnom extraligovom šlágri privítajú MBK Ružomberok. (Autor: Laco Duračka)

Práve proti „Ruži“ otvárali Čajky kalendárny rok 2024, vtedy svojho tradičného rivala zdolali jednoznačne 73:39 a zabezpečili si tak prvé miesto v základnej časti, respektíve najlepšie nasadenie na Federálny pohár a Slovenský pohár (16. – 18. februára v Ružomberku).

„Určite budeme chcieť zopakovať dobrý obranný výkon z nášho posledného spoločného ligového zápasu. Ružomberok má mladé behavé družstvo, hrajú veľmi nepríjemne a tvrdo v obrane. Musíme teda byť sústredení od prvých sekúnd a vysporiadať sa s ich agresivitou,“ povedal asistent trénera Ondrej Haviar.

Ružomberok vstúpil do nadstavbovej časti Niké EXZ tesnou domácou prehrou 58:64 so Sláviou Banská Bystrica. Následne sa predstavil v piešťanskej Diplomat aréne na Federálnom pohári, na ktorom vo štvrťfinále tesne nestačil na Levhartice Chomutov (59:64). Súboje o 5. – 8. miesto otvoril výhrou 82:44 nad Šamorín, ale vo svojom záverečnom vystúpení na turnaji neuspel proti Sokolu Hradec Králové (65:77). Na Final Eight tak obsadil konečnú 6. priečku, zo slovenských tímov sa umiestnil na 3. pozícii.

  • Facebook

Nepríjemnou správou pre trénera Juraja Suju bolo zranenie kolena Andrey Andělovej, ktoré ju vyradilo z hry do konca sezóny. Do tréningového procesu sa už postupne zapája Andželika Mitrasinovič, mimo hry by mala byť ešte Alexandra Chovaníková. V tíme Čajok už naďalej nepokračuje Berengére Dinga-Mbomi, ktorej na konci januára po Federálnom pohári vypršala zmluva a touto cestou jej ďakujeme za odvedené služby. Čajky sú však aj napriek týmto okolnostiam pripravené predĺžiť svoju víťaznú ligovú sériu a v príprave na ďalší z vrcholov aktuálneho ročníka – obhajobu Slovenského pohára.

„Aj keď sme nad Ružomberkom naposledy jednoznačne vyhrali, tak je to seriózne družstvo s dobrými hráčkami. My dáme do zápasu 100 percent, aj po náročnom Federálnom pohári, ktorý sme absolvovali. Chceme vyhrať a odohrať dobré stretnutie pred reprezentačnou prestávkou,“ prezradila Evita Herminjard.

Zápas Piešťanských Čajok s Ružomberkom je na programe v nedeľu 11. februára o 17.00 h. Vstupné na toto stretnutie je 6 €, pokladňa sa otvára tradične 60 minút pred úvodným rozskokom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana