Pocta lúčničiarov velikánovi Stračinovi

Viac ako stovka účinkujúcich umelcov, ikonické tance, veľké zborové scény aj známe filmové hudobné kompozície. Pre Piešťany nič nové, ale stále výnimočné. A takým spôsobom, že sa ešte nestalo, aby Lúčnica nebola v Dome umenia absolútne vypredaná. V sobotu si plné javisko užilo dych berúcu šou Svetozára Stračinu – Počuť vôňu živého.

(Autor: dan)

Slávnostný program k 75. výročiu Umeleckého súboru Lúčnica choreograficky vyšiel z pera Štefana Nosáľa, hudobne ho má však na svedomí Svetozár Stračina, na počesť ktorého bolo aj predstavenie pripravené. Spolu dvadsaťjeden piesní a tancov v dvoch častiach bolo viackrát ocenených ováciami publika. Piesne boli popretkávané spomienkami Svetozára Stračinu na jeho účinkovanie v Lúčnici. Divákov v programe previedol nielen svojou hudbou, ale aj myšlienkami, slovom, vlastnými kresbami a obrazmi.

Keďže Dom umenia je pre lúčničiarov bývalou domovskou základňou, vystupovať tu je pre nich vždy potešením. Rovnako aj pre divákov. Na sobotné predstavenie prišli ľudia zblízka i zďaleka. Do Piešťan na Lúčnicu sa pravidelne vracajú aj manželia z Bratislavy: „My sme tu už asi desiatykrát. Náhodou sme sem raz na Lúčnicu išli a tu je to najlepšie, veľmi sa nám tu páči.“ Rovnaké pocity mali aj návštevníci z Trenčína či Považskej Bystrice.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika