Veslári na trenažéroch pretekali v Piešťanoch

  • Veslovanie / Šport
  • 6. februára 2024, 00:01

Veslársky klub Sĺňava Piešťany usporiadal už 17. ročník verejnej veslárskej regaty v halových trenažéroch O pohár Sĺňavy v športovej hale Gymnázia Pierra de Coubertina.

Členovia Veslárskeho klubu Sĺňava Piešťany po úspešnej halovej regate. (Autor: Zdeněk Šišma)

Veslári zo Sĺňavy po štyroch rokoch opäť zorganizovali zimnú edíciu pretekov vo veslovaní na veslárskych trenažéroch. Účasť bola medzinárodná, okrem pretekárov zo Slovenska zastúpená moravskými a pražskými klubmi a ozvláštnená veslárom z Rakúska. Celkovo sa na štart postavilo viac ako 220 športovcov od žiackych kategórií cez nádejných juniorov až po seniorské a hobby veslovanie. Zastúpenie mali i členovia iných športových klubov, dobre sa na regate darilo aj piešťanským kajakárom.

Z členov VK Sĺňava Piešťany na stupňoch víťazov skončil Matej Chrvala medzi 12-ročnými mladšími žiakmi po najrýchlejšie prejdenej 500-metrovej trati. Preveslovať kilometer musel a tretie miesto si vybojoval Martin Sudora medzi 13-ročnými staršími žiakmi.

Ostatné kategórie mali pred sebou dlhé dva kilometre. Terézia Grosová si vybojovala nádherné druhé miesto ako 15-ročná dorastenka. Cieľom piešťanských juniorov Simony Weiszovej a Viktora Jurgu bolo víťazstvo v kategórii 17-18-ročných, čo sa im podarilo, a v kvalitnej konkurencii sa tešili z prvých priečok. Peter Strečanský svoju kategóriu mužov ľahkých váh rovnako vyhral. Anna Kublová skončila medzi ženami druhá.

Zaujímavé boli aj výsledky hendikepovaných športovcov, tí súťažili v rôznych kategóriách podľa zdravotného postihnutia. Dvojkilometrovú trasu preveslovali telesne postihnutí i nevidiaci športovci. Môžeme vyzdvihnúť výkon plavkyne Karin Petrikovičovej, ktorá v kategórii nevidiacich vytvorila nový rekord vo svetovom meradle.

Veslári pred nadchádzajúcou sezónou už odrátavajú čas, keď sa dostanú na jarnom sústredení v chorvátskom Skradine na vodu a zúročia zimné kilometre najazdené na veslárskych trenažéroch.

Andrea Škulecová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana