Podvodníci ponúkajú na predaj stratenú batožinu, opäť na to upozornilo bratislavské letisko

  • Spravodajstvo
  • 2. februára 2024, 00:01

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave opakovane upozorňuje na falošné profily letiska, napríklad s názvami Bratislava Airport a Bratislava Terminal A. Na týchto nepravých profiloch na sociálnej sieti Facebook ponúkajú predaj stratenej batožiny za symbolické ceny. Bratislavské letisko informovalo, že nemá nič spoločné s uvedenými falošnými profilmi ani s podvodnými ponukami, informáciami a súťažami uverejnenými na týchto stránkach.

V prípade, ak na podvod na Facebooku naletíte, hrozí vám krádež finančných prostriedkov z platobnej karty. (Autor: FB Letisko M. R. Štefánika)

Letisková spoločnosť potvrdila, že v žiadnom prípade nepredáva batožiny ani iné predmety, ktoré cestujúci zabudli alebo stratili v priestoroch letiska. Na takéto predaje batožín ani nemá oprávnenie. „Užívateľov sociálnych médií, ako aj na webovej stránke letiska upozorňujeme, aby boli v prípade takýchto ponúk obozretní, prípadne si preverili pravosť ponúk telefonicky alebo e-mailom na našej informačnej službe, ktorá je k dispozícii 24 hodín denne,“ uviedla hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Tóthová.

Letisko v tomto prípade zvažuje aj právne kroky. „Podľa našich informácií podobné falošné profily na sociálnych sieťach sa vyskytujú na stránkach profilov letísk po celej Európe. Každé nahlásenie takéhoto falošného profilu pomôže k jeho zablokovaniu,“ poznamenala Tóthová. Ako dodala, jedinou oficiálnou stránkou Letiska M. R. Štefánika na sociálnej sieti Facebook je profil s názvom Letisko Bratislava / Airport Bratislava.

Inzerovaná ponuka na sociálnej sieti vydávajúca sa za oficiálnu stránku letiska znie neuveriteľne lákavo. Ak naň naletíte, podvodníci môžu získať vaše osobné údaje, ako aj prístup k platobnej karte. V prvom rade, samozrejme, nedáva zmysel, aby akékoľvek letisko rozpredávalo cudzie osobné predmety.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 20. mája 2024
Meniny má Bernard, zajtra Zina