Za tragickú zrážku auta s autobusom nemôže infarkt, ale alkohol

  • Krimi / Spravodajstvo
  • 1. februára 2024, 00:01

V prípade čelnej zrážky osobného auta Opel Meriva s mestským autobusom na Šrobárovej ulici v Trnave, ktorá sa udiala 17. januára, zohral svoju úlohu alkohol. Podľa informácií polície 56-ročný vodič auta, ktorý nehodu neprežil, bol pod silným vplyvom alkoholu. Policajti pôvodne preverovali informáciu, či k nehode nemohlo prísť z dôvodu náhlej zdravotnej indispozície vodiča, svedkovia hovorili o infarkte.

Trnava: Podľa informácií polície 56-ročný vodič auta, ktorý nehodu neprežil, bol pod silným vplyvom alkoholu. (Autor: FB Polícia SR - Trnavský kraj)

Polícia o tom informovala v súvislosti s rapídnym nárastom opitých na cestách v Trnavskom kraji. Policajti vykonali v priebehu tretieho kalendárneho týždňa 3744 dychových skúšok, 35 z nich s pozitívnym výsledkom. Je to o 17 viac ako týždeň predtým. Nafúkalo 18 vodičov, čo je o 11 viac, a 17 cyklistov, čo je o šesť viac ako týždeň predtým. Až sedem vodičov sa dopustilo prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, zistili im teda viac ako jedno promile alkoholu.

Počas sledovaného týždňa polícia eviduje dve tragické nehody, pri ktorých vyhasli životy dvoch vodičov. Ďalšie dve osoby sa pri dopravných nehodách zranili ťažko a 13 osôb utrpelo na cestách ľahké zranenia.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián