Bulhar, ktorý vpálil do pumpy pri Červeníku, počas výsluchu vykrikoval: „All*h Akb*r!“

  • Krimi / Spravodajstvo
  • 1. februára 2024, 00:01

Bulhar, ktorý 4. januára v plnej rýchlosti vrazil do tankovacieho stojana na odpočívadle Červeník, nemal byť opitý, zdrogovaný ani unavený. Ako uvádza Startitup, muž počas výsluchu priznal, že vnútorný hlas mu povedal, aby auto v plnej rýchlosti nasmeroval na čerpaciu stanicu. Pri výsluchu tiež vraj vykrikoval: „All*h Akb*r!“ Sudca prirovnal Bulhara k masovému vrahovi z pražskej univerzity.

(Autor: FB Polícia SR - Trnavský kraj/TV JOJ)

Ako uvádza Startitup, počas výsluchu sa mal muž so zmeneným menom tiež správať zvláštne, mal neprítomný pohľad a občas vykríkol: „All*h Akb*r!“ Na vyšetrovateľovu otázku, prečo to robí, odpovedal, že mu to hovorí hlas v hlave.

„Nie je vylúčené, že obdobné impulzy a pocity sa zopakujú, bude ich opätovne pociťovať a s vozidlom to nasmeruje priamo do davu ľudí a spôsobí ešte väčší nenapraviteľný následok, smrť. Tieto skutočnosti sú také závažné aj s prihliadnutím na udalosti z posledných dní v Prahe, kde došlo k usmrteniu viacerých študentov práve osobou s podobným duševným profilom,“ vyhlásil sudca k prípadu.

Dvadsaťosemročný Bulhar Mitkin Antonov Lazarov bol natoľko problémový, že si ho muselo prevziať špeciálne zásahové komando. Ako uvádza Startitup, počas prevozu spôsobil eskorte obrovské problémy.

Bulhar išiel na aute s nemeckými evidenčnými číslami po diaľnici D1 smerom z Piešťan na Trnavu. Krátko pred 13.00 h zišiel z diaľnice na odpočívadlo Červeník a vo vysokej rýchlosti narazil do tankovacieho stojana. Pri náraze úplne rozmetal stojan a jeho trosky poškodili nielen okolostojace autá, ale aj vchodové dvere a interiér čerpacej stanice. S autom skončil až na neďalekom parkovisku. Podľa polície sa ako zázrakom nikto nezranil, nachádzalo sa tam 13 ľudí. Celkovo spôsobil škodu za viac ako 200-tisíc eur. Policajti cudzinca podrobili dychovej skúške, ukázala negatívny výsledok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián