Keď zima udrie naplno: tipy na aktivity, keď sa nedá ísť von

  • Inzercia
  • 29. januára 2024, 00:01

Najchladnejšie obdobie roka ukazuje svoju silu a hoci vo viacerých oblastiach nie je núdza o sneh, tak mnohé miesta aktuálne sužuje skôr suchá zima kombinovaná so silným vetrom. Každé zimné počasie ale ponúka zaujímavé možnosti vyžitia a dokonca bez toho, aby išlo o nadmernú záťaž pre vaše financie.

(Autor: elements.envato.com)

Nech už je počasie akékoľvek, nevyhýbajte sa pohybovým aktivitám. Ide totiž o dôležitý spôsob, ako si podporiť imunitu a udržať sa v kondícii. Keď nasneží, je to samozrejme jednoduchšie, pretože môžete vyraziť na lyže či snowboard a poriadne si užiť. Takéto podmienky ale nenastanú vždy a najmä pre ľudí z väčších miest je zima skôr zdrojom starostí ako radosti. 

Keď prituhne a nenasneží

Zimné počasie je v našich končinách predpovedateľné. Niekedy prekvapí séria dní s dennou teplotou nad 10 °C, inokedy sa nad nulu nedostanú denné teploty aj celé týždne. Napriek tomu, v niektorých oblastiach našej vlasti je snehovej pokrievky poskromne, no ani vtedy netreba zúfať. 

Stačí totiž, ak sú teploty blízke nule a vyhliadnete si ihrisko na korčuľovanie. Potom si už len požičajte korčule, chrániče a vyrazíte na ľadovú plochu. Kde hľadať? Tento rok už viaceré plochy na korčuľovanie nájdete online, a to ako indoor, tak aj outdoor. Výnimočne ponúkajú možnosť korčuľovania pre verejnosť aj hokejové štadióny. 

A keď napadne sneh? Skúste niečo nové!

Keď už bude Perinbaba štedrejšia a sneh sa pár dní udrží, vymeňte lyže za snowscoot! Ide o novinku, ktorá je kombináciou medzi bežným snowboardom a BMX. Jeho konštrukciu tvoria dve dosky, riadidlá, vidlica a rám. Stačí sa pustiť hoci aj z menšieho svahu a uvidíte, že na tento zážitok len tak nezabudnete. Treba dodať, že kvalitný snowscoot vyjde aj na niekoľko stoviek eur a tak si ho na začiatok radšej požičajte. 

Keď vás zima zaženie dnu

Zimné počasie dokáže byť neúprosné a keď je naozaj treskúci mráz, nedajbože spojený s vetrom, nájdite si vhodnú indoor aktivitu. Nemusíte však iba leňošiť pod dekou s knihou. Skúste hľadať možnosti, ako sa venovať svojim hobby či zlepšovať zručnosti. Zamerajte svoju pozornosť na fotografické workshopy, jazykové kurzy alebo napríklad múzeá, ktoré ste mali v pláne navštíviť už dávnejšie. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia