Aké sú možnosti prekrytia bazénov?

  • Inzercia
  • 28. januára 2024, 11:04

Majitelia bazénov si pravdepodobne dobre uvedomujú, aký veľký rozdiel môže každú sezónu predstavovať kryt bazéna. Predtým ste si možno typický kryt bazéna predstavovali len ako veľkú plachtu, ktorú v zime umiestnite nad bazén.

(Autor: elements.envato.com)

V dnešnej dobe si môžete vyberať z mnohých možností. Aby ste si mohli vybrať ten správny, pozrite si tieto tri typy prekrytia bazénov a výhody a nevýhody každého z nich.

Sieťové kryty

Výhody: Sieťka filtruje nečistoty a zároveň umožňuje, aby sa voda v priebehu zimy postupne napĺňala do bazéna. To znamená, že majitelia bazénov môžu každoročne ušetriť náklady na vodu. Samotný kryt bez problémov udrží značnú hmotnosť, čím vás ochráni pred nehodami a zraneniami súvisiacimi s bazénom.

Nevýhody: Toto je určite jedna z najdrahších možností zakrytia bazéna a vyžaduje si inštaláciu určitého hardvéru okolo vášho bazéna, aby správne fungoval. Takisto samotná sieťovina chráni pred pevnými predmetmi a nečistotami, ale neodráža žiadne UV žiarenie, čo znamená, že vaša bazénová vložka môže časom vyblednúť aj pod krytom.

Pevné kryty

Výhody: Tento pevný variant je rovnako bezpečný a pevný ako sieťový náprotivok a zabraňuje tomu, aby sa do bazéna dostali aj tie najjemnejšie nečistoty. Poskytuje tiež vynikajúcu ochranu pred UV žiarením, čím zachováva vnútornú vložku a farbu vášho zapusteného bazéna.

Nevýhody: Tento pevný kryt nevydrží tak dlho ani nezostarne tak dobre ako sieťový kryt. Môžete sa tiež stretnúť so situáciami, keď budete musieť pravidelne vypúšťať vodu z hladiny, alebo riskovať poškodenie bazéna, krytu alebo kotviaceho systému, ktorý drží kryt na mieste.

Hybridné kryty

Výhody: Z hľadiska odtoku vody, bezpečnej ochrany a odolnosti voči UV žiareniu je to najlepšia z možností.

Nevýhody: Pravdepodobne najdrahšia možnosť a stále si vyžaduje rozsiahlu inštaláciu na bezpečné ukotvenie.

Najlepšie pomôcky a oblečenie na realizáciu vašich projektov nájdete na https://workie.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela