Do mestského zastupiteľstva ako náhradník nastupuje Roman Chudý

Do piešťanského zastupiteľstva ako náhradník nastupuje staronový mestský poslanec Roman Chudý, v závere minulého roka sa totiž vzdal poslaneckého mandátu Jaroslav Rybárik. Ako nám Rybárik telefonicky zdôvodnil, pre veľkú pracovnú vyťaženosť mu na výkon poslaneckého mandátu už neostával časový priestor.

(Autor: FB Roman Chudý)

V zmysle zákona o podmienkach výkonu volebného práva, ak zanikol mandát poslanca mestského zastupiteľstva, nastupuje ako náhradník kandidát, ktorý v poradí volebných výsledkov získal najvyšší počet platných hlasov vo volebnom obvode, v ktorom mandát odstúpeného poslanca zanikol. Roman Chudý tak na základe počtu získaných hlasov v 2. volebnom obvode v komunálnych voľbách v roku 2022 nastupuje ako náhradník za Jaroslava Rybárika.

Roman Chudý však v politike nie je nováčikom. Za sebou má už neúspešnú kandidatúru na primátora Piešťan aj poslanecké pôsobenie v piešťanskom mestskom zastupiteľstve vo volebnom období 2018 až 2022, ale aj neúspešnú kandidatúru v posledných krajských voľbách na post trnavského župana, kde získal 1,32 percenta hlasov a skončil deviaty z desiatich kandidátov. Chudý to však tiež skúšal, opäť neúspešne, aj v posledných parlamentných voľbách na kandidátke politického zoskupenia KARMA, ktoré vo voľbách získalo 0,08 percenta hlasov.

Roman Chudý by mal zložiť poslanecký sľub na najbližšom piešťanskom mestskom zastupiteľstve, ktoré sa podľa harmonogramu má uskutočniť 1. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián