V kraji horelo vlani menej, najväčšia škoda vznikla pri požiari budovy vo Vrbovom

  • Spravodajstvo
  • 25. januára 2024, 00:01

V Trnavskom kraji zaznamenali hasiči v minulom roku 769 požiarov, pri ktorých prišli o život štyria ľudia a ďalších 27 bolo zranených. Pri požiaroch vznikla priama materiálna škoda vo výške takmer 10,5 milióna eur. Hasičom sa podarilo uchrániť majetok v hodnote 50 miliónov.

Najväčšia škoda vznikla vo februári pri požiari budovy na podnikanie vo Vrbovom, vyčíslená bola na šesť miliónov eur. (Autor: (am)/KR HaZZ Trnava)

Najväčšia škoda vznikla vo februári minulého roka pri požiari budovy na podnikanie vo Vrbovom, vyčíslená bola na šesť miliónov eur. Pri tejto udalosti nebol nikto usmrtený ani zranený. V poradí druhý požiar s najväčšou spôsobenou škodou vznikol v obci Biely Kostol v okrese Trnava v polovici mája po výbuchu v jednom z bytov obytného domu. Materiálna škoda bolo v tomto prípade vyčíslená na 500-tisíc eur, príčina nebola zistená. Tretí požiar s najvyššou škodou vznikol v októbri v Piešťanoch, kde horel jeden z hotelov. Príčinou bola prevádzkovo-technická porucha.

Medzi najväčšie škodové udalostí v Trnavskom kraji za minulý rok patrí aj októbrový požiar piešťanského hotela Pavla.

Najčastejšou príčinou vzniku požiarov v roku 2023 v kraji bola nedbalosť a neopatrnosť dospelých osôb. Tá zapríčinila 382 udalostí s výškou škody 6,6 milióna eur. Na ďalších priečkach boli prevádzkovo-technické poruchy a úmyselné konanie. Najčastejšie v Trnavskom kraji horelo v júli, hasiči v tomto mesiaci hasili 121 požiarov. Naopak, najmenej požiarov evidovali v septembri. V porovnaní s rokom 2022 počet požiarov v kraji klesol až o 340, naopak, výška škôd vzrástla o 6,5 milióna eur.

Vyhodnotenie požiarovosti agentúre SITA poskytla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Lena Košťálová. 

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof