Prichádza investícia, aká tu nebola dlhé desaťročia

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 19. januára 2024, 00:01

Investícia, ktorej dala vláda Slovenskej republiky štatút významnej investície, prinesie do Piešťan možnosti, aké tu neboli dlhé roky. Nový priemyselný park s názvom Horná Streda Industrial Park s rozlohou takmer 75 hektárov vyrastie v katastrálnom území Horná Streda a Piešťany. Pritom väčšia časť s rozlohou 63 hektárov bude vystavaná na území Piešťan.

Prvé kroky k realizácii priemyselného parku budú pozostávať z výkupov pozemkov, prieskumných činností a výstavby dopravnej a technickej infraštruktúry. (Autor: Jakub Konečný)

Cieľom prípravy územia nového priemyselného parku je vytvorenie podmienok pre akvizície investícií v oblasti sofistikovanej výroby, služieb a výskumno-vývojových aktivít dcérskych spoločnosti firmy Porsche AG. Príprava územia pre výstavbu je naplánovaná už v tomto roku.

Závod v Hornej Strede sa z pôvodne investovaných 250 miliónov eur rozrastie o investíciu vyššiu ako jedna miliarda eur.

Najväčšou pridanou hodnotou vzniku priemyselného parku v Piešťanoch je vytvorenie nových 350 pracovných miest, prínos prosperity pre mesto a jeho obyvateľov, zlepšenie ekonomiky, životnej úrovne a v neposlednom rade pozitívny ekonomický impulz pre mestský rozpočet.

„Príchod tejto investície je obrovský pozitívny impulz nielen pre ekonomiku mesta. Veľké pozitívum je vznik nových pracovných miest, nové príležitosti pre obyvateľov a mesto. Takéto možnosti do Piešťan neprichádzajú každý rok a my ju s radosťou vítame. Po odvetví turistického ruchu máme v Piešťanoch ďalší pilier ekonomiky, čo nás veľmi teší,“ uviedol primátor Peter Jančovič.

Prvé kroky k realizácii priemyselného parku budú pozostávať primárne z výkupov pozemkov, prieskumných činností a výstavby súvisiacej dopravnej a technickej infraštruktúry. Mesto bude v tejto súvislosti na najbližšom zasadnutí zastupiteľstva prerokovávať zmenu Územného plánu mesta Piešťany.

Nový priemyselný park má predpoklad prilákať investície nielen v oblasti priemyselnej výroby a služieb, ale aj v oblasti výskumu a vývoja, čím v budúcnosti dôjde k priamemu i k nepriamemu vytvoreniu nových pracovných miest v Piešťanoch a okolí.

zdroj: MsÚ Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund