Ako stolní tenisti MTJ prišli o prvú ligu

  • Šport / Ostatné športy
  • 17. januára 2024, 00:02

Ešte v roku 2021 hrali stolní tenisti MTJ Piešťany-Moravany prvú ligu, čo bola a aj je po extralige druhá najvyššia slovenská súťaž. Hoci vtedy z nej nevypadli, v sezóne 2023/24 sú účastníkom piatej ligy kraja Trnava.

Medzi opory MTJ Piešťany-Moravany patrí aj Miroslav Jaššo. (Autor: archív autora)

Čo sa vlastne za tie dva roky stalo, sme sa opýtali Jozefa Mikloviča, ktorý spolu s Richardom Hulmanom šéfuje stolným tenistom MTJ: „Prišiel za nami šéf Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš s návrhom, že má v pláne vytvoriť u nás silné družstvo. Preto požiadal, aby sme mu dali na hosťovanie našich najlepších hráčov. Tí však v ďalšej sezóne nehrali za Piešťany, ale len za Hlohovec. My sme neboli bez nich schopní konkurencie. Hoci sme mohli hrať aj tretiu ligu, bez týchto hráčov to nemalo význam, a tak sme sa zosunuli až do šiestej ligy kraja Trnava. Vlani sme z nej postúpili do piatej ligy, ktorú po jeseni vedieme.“ Najväčším súperom MTJ je práve PARA Hlohovec „C“, za ktorý hrajú aj Piešťanci Peter Behul, Michal Sethlík, Tomáš Varga a Michal Verchola, všetci dnes už hráči Hlohovca.

„O našu jesennú prvú priečku sa pričinili Jaššo, Uherčík, Zajaček, Stolár, Molčan, Danko, Ovšonka, Geschwandtner, Hulman, Hip, Jankechová, Jaššová, Vytykač a ja,“ ozrejmil nám aktuálnu situáciu Miklovič. Od neho sme sa dozvedeli i to, že ich bývalý hráč Martin Levčík spolu s Barborou Jankechovou založili oddiel v Piešťanoch, no zatiaľ sa v ňom zameriavajú iba na deti.

Štefan Gregorička

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína