V kine JEDEME NA TEAMBUILDING aj MÁŠA A MEDVEĎ a na Malej scéne prednáška o včelích produktoch

  • Inzercia
  • 16. januára 2024, 11:43

Informácie o tom, čo pripravilo Mestské kultúrne stredisko v Piešťanoch v najbližších dňoch, vám prinášame v nasledujúcich riadkoch.

(Autor: itafilm)

KINO FONTÁNA

Št. 18. 1. o 17.30 a 20.00 h

TRETÍ KONIEC PALICE    

Réžia: Jaroslav Vojtek. Všetkým, ktorým nie je osud kohokoľvek ľahostajný, ktorí hľadajú cestu spojenia, nie rozdeľovania, ktorí myslia viac na druhých ako na seba, viac dávajú ako berú, nesúdia, ale snažia sa pochopiť jeden druhého, svojim prístupom robia svet zo dňa na deň krajším a ukazujú cestu ostatným, ktorí ešte nepochopili, že slnko svieti na každého. Film o nádeji, veľkých snoch a malých víťazstvách. Slovenská premiéra.

SR-2023, MP 15, originálna verzia, 88 min.

Vstupné: 5 €

Pi. 19. 1. o 17.30 a 20.00 h

JEDEME NA TEAMBUILDING

Réžia: Zuzana Marianková. Čo sa stane na teambuildingu, zostane na teambuildingu. Ambiciózneho zamestnanca Aleša jeho narcistický šéf namiesto povýšenia preloží na najhoršie oddelenie. Tam veľmi rýchlo musí prísť na to, ako spolu s trafenou konšpirátorkou Marcelou, neurotickým nihilistom Michalom, vzorňáčkou Jitkou a ďalšími bizarnými kolegami vytvoriť zohranú partiu. Len tak môže počas teambuildingového víkendu poraziť bývalých kolegov, zachrániť svoje nové oddelenie pred zrušením a hlavne nájsť stratenú sebaúctu. Slovenská premiéra.

ČR/SR-2023, MP 18 (vulgarizmy), originálna verzia, 105 min.

Vstupné: 6 €

So. 20., Ne. 21. 1. o 17.30 h

PERINBABA A DVA SVETY  

Réžia: Juraj Jakubisko. Jeden z najočakávanejších slovenských filmov súčasnosti a zároveň veľkolepá filmová rozlúčka s režisérskou legendou Jurajom Jakubiskom. Pokračovanie jeho kultovej vianočnej rozprávky Perinbaba je plné fantázie, náročných trikov aj humoru a prináša príbeh pre všetky generácie. Lukáš, syn pôvodných hrdinov Alžbetky a Jakuba, sa vydáva na strastiplnú cestu do bájnej krajiny hojnosti za dobrodružstvom a pravou láskou. Slovenská premiéra.

SR/ČR-2023, MP 12, slovenská verzia, 106 min.

Vstupné: 6 €

So. 20., Ne. 21. 1. o 20.00 h

SEDLIACI

Réžia: DK a Hugh Welchman. Po celosvetovom úspechu animovaného filmu S láskou Vincent sa tentoraz režisérska dvojica zamerala na jedno z úspešných diel poľskej literatúry, na Sedliakov. Román, za ktorý jeho autor W. S. Reymont získal Nobelovu cenu. Ústrednou postavou príbehu je krásna Jagna, chudobné dievča, do ktorého sa zamiluje starý a bohatý sedliak Boryna. Napriek protestom svojej rodiny sa s ňou ožení. Ona však stojí pred rozhodnutím, či je pre ňu dôležitejší spokojný život, alebo láska k Antekovi, synovi sedliaka Borynu. Nanešťastie, v krajine tradícií sa láske nedáva prednosť.

Poľ./Rak./Nem./ČR-2023, MP 12, české titulky, 114 min.

Vstupné: 6 €

Ne. 21. 1. o 15.30 h

DETSKÉ PREDSTAVENIE

MÁŠA A MEDVEĎ: DVOJITÁ ZÁBAVA

Zapnite si pásy, divoká cesta sa začína! Máša sa vydáva z lesa na návštevu mesta a potom späť domov. Prvou zastávkou je svadba: keď dorazí, všade ju prenasledujú problémy. Máša spôsobí nemalý rozruch, keď sa pohráva so svadobným závojom, preteká na vozíku s tortou a naháňa holuby. Po svadbe nás čaká podmanivé a hrejivé vianočné dobrodružstvo, ktorého stredobodom je dvanásť mesiacov. Slovenská premiéra.

Rusko-2023, MP, slovenský dabing, 76 min.

Vstupné: 6 €

Po. 22. 1. o 20.00 h  

FILMOVÝ KLUB

CHLAPEC A VOLAVKA

Réžia: Hajao Mijazaki. Dospievajúci chlapec Mahito sa s otcom presťahuje na vidiecke sídlo ďaleko od hektického Tokia. V novom domove sa zoznámi so svojráznou hovoriacou volavkou, ktorá ho láka na preskúmanie záhadnej opustenej veže. Na ceste za poznaním sa stretne so statočným dievčaťom Himi, armádou papagájov aj roztomilými stvoreniami Warawara. Majster animácie Hajao Mijazaki (Môj sused Totoro, Cesta do fantázie a Princezná Mononoke) sa vo svojom poslednom filme opäť vydáva za hranice fantázie a snov, odkiaľ prináša najočakávanejší animovaný film posledných rokov.

Najlepší animovaný film – Ocenenie New York Film Critics Circle Awards 2023.

Japonsko-2022, MP 12, české titulky, 125 min.

Vstupné: 5 €


KINOSÁLA MALÁ SCÉNA

Ut. 23. 1. o 17.00 h

RUDOLF MORAVČÍK:

VČELIE PRODUKTY A ICH VPLYV NA NAŠE ZDRAVIE

Prednáška s praktickými ukážkami

Vstup voľný


VÝSTAVNÁ SIEŇ FONTÁNA

do 31. 1.

SLOBODNÍ ĽUDIA

Výstava kresleného humoru

V spolupráci s Mestskou knižnicou Piešťany


VÝSTAVNÁ SIEŇ STARÁ LEKÁREŇ

do 31. 1.

RENATA SLÁDKOVÁ

Bájny svet

Výstava plastík


VÝSTAVNÁ SIEŇ MÓLO

do 31. 1.

JURAJ ĎURIŠ

Zrkadlenie

Výstava obrazov

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof