Január plný premiér česko-slovenských filmov

Najväčšie jednosálové kino na Slovensku opäť ponúkne premiéry slovenskej i českej kinematografie. Vo štvrtok 11. januára 2024 si budete môcť v Dome umenia Piešťany užiť snímku Jedeme na teambuilding, o deň neskôr komédiu Lieta v tom a 25. januára premietnu film Aristokratka vo vare.

I v novom roku sa v Dome umenia zabavíte na filmových komédiách. foto: Itafilm

Filmová novinka Jedeme na teambuilding sa riadi heslom: Za firemné sa žúruje najlepšie. Tiež platí – čo sa stane na teambuildingu, zostane na teambuildingu. Nová bláznivá česko-slovenská komédia pochádza od tvorcov filmu Známi neznámi. Ambiciózneho korporátneho zamestnanca Aleša (Jakub Prachař) jeho narcistický šéf (Alexander Bárta) namiesto povýšenia preloží na najhoršie oddelenie – do call centra. Tam veľmi rýchlo musí prísť na to, ako spolu s trafenou konšpirátorkou Marcelou (Peťa Polnišová), neurotickým nihilistom Michalom (Vojta Kotek), vzorňáčkou Jitkou (Anna Polívková) a ďalšími bizarnými kolegami vytvoriť zohranú partiu. Len tak môže počas teambuildingového víkendu poraziť bývalých kolegov, zachrániť svoje nové oddelenie pred zrušením a hlavne nájsť stratenú sebaúctu. Film režírovaný Zuzanou Mariankovou si môžete pozrieť vo štvrtok 11. januára o 18.00 h.

Deň nato, v piatok 12. januára o 18.00 h, premietnu v Dome umenia snímku Lieta v tom. Kryštof Hádek a Kristína Svarinská lietajú v jednom nevinnom klamstve, ktoré strhne lavínu bláznivých situácií. Hlavný hrdina prehovorí svoju extravagantnú susedku, aby pred jeho smrteľne chorou mamou zahrala jeho snúbenicu. Situácia sa však zvrtne a to, že sú zamilovaný pár, musia predstierať oveľa dlhšie, ako pôvodne zamýšľali. Komédiu natočil slovenský režisér Tomáš Dianiška, ktorý patrí medzi hviezdy súčasného divadla. Väčšina jeho divadelných hier je nielen beznádejne vypredaná, ale aj plná humoru, situačných gagov a hlášok.

Dom umenia o dva týždne neskôr prinesie aj premiéru nového filmu spod režijnej taktovky Jiřího Vejdělka – Aristokratka vo vare. Knieža Frank Kostka (Hynek Čermák), jeho žena Vivien (Tatiana Dyková) s ich dcérou Máriou (Yvona Stolařová) žijú na svojom rodovom zámočku Kostka. Udržovať zámok im pomáha domáca pani Tichá (Eliška Balzerová), údržbár Krása (Pavel Liška) a komorník Jozef (Martin Pechlát). Knieža Frank je však v koncoch – nie sú peniaze na výplaty ani na nevyhnutné opravy. A práve vtedy sa objaví dcéra právnika Bendy (Vojtěch Kotek) Denisa (Simona Lewandowska), ktorá rozvíri pokojné vody rodového sídla. Aristokratku vo vare si budete môcť pozrieť 25. januára o 18.00 h.

Vstupenky si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia Piešťany (od 8. januára 2024) alebo kedykoľvek prostredníctvom webovej stránky domumenia-piestany.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 9. mája. Tento deň je Dňom Európy a Európskym dňom opery. Meniny má Roland.
  • 09.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 9. mája 2024
Meniny má Roland, zajtra Viktória