Tancom si pripomenuli i legendárnu Fontánu pre Zuzanu

Tanečníci zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch majú za sebou dve vianočné vystúpenia. Predstavili sa s nimi v pondelok 11. a v utorok 12. decembra v Dome umenia Piešťany. Takmer dvojhodinový program si pozrelo viac ako tisíc ľudí.

Fontána pre Zuzanu priniesla na pódium aj legendárny moped. foto: (am)

Tanečníkov opäť pripravovalo učiteľské kvarteto Lucia Danišová, Laura Schellerová, Jana Kučerová a Sára Majerská. Pedagogičky s nádejnými tanečnými hviezdami pripravili hip-hopové choreografie, scénické čísla, na pódiu sa však objavili aj mopedy. Stalo sa tak v choreografii pripomínajúcej si legendárnu Fontánu pre Zuzanu.

Príprava na vystúpenie, v ktorom sa predstavili škôlkari, žiaci, študenti i dospeláci, bola náročná. „Za celých osem rokov, čo pôsobím v škole, bola príprava na toto vystúpenie asi najnáročnejšia. Máme stále viac a viac detí, z čoho sa veľmi tešíme, no času je menej. Veľa detí bolo chorých, nahrádzali sme hodiny, deti však ochoreli a povypadávali aj pred vystúpením. Náročné to bolo i preto, že sme mali choreografie vo väčších formáciách a máme malé priestory na nácviky,“ uviedla pedagogička Lucia Danišová a doplnila, že i keď mali ísť nacvičovať do telocvične, nevyšlo to: „Všetko sa nakopilo. Báli sme sa, že to bude jedno z tých slabších vystúpení.“

Nakoniec však všetko dobre dopadlo. Deti na pódiu ukázali seba. „Viem, že sa dalo veľa vylepšiť, boli tam chyby. Celkovo sme to však zvládli, niektoré veci aj na poslednú chvíľu, decká zaimprovizovali a išli do toho s plným nasadením,“ skonštatovala Danišová a povedala, že reakcie na vystúpenie na seba nenechali dlho čakať. Napokon to boli skvelé ohlasy. „Nečakali sme, že sa to ľuďom bude až tak páčiť, ale mali sme veľa telefonátov, smsiek, osobných stretnutí, prostredníctvom ktorých nám prišli povedať, že to bolo veľmi dojímavé, že plakali,“ prezradila Danišová s tým, že si všetci veľmi vážia podporu od rodičov. Veľké odhodlanie však preukázali aj samotní žiaci, ktorí pedagogičkám dodávali odvahu a podporovali ich.

„Veľmi by som chcela tiež poďakovať riaditeľke Domu umenia Edite Bjeloševičovej a celému jej tímu, lebo bez nich by to nešlo. Taktiež ďakujem svojim kolegyniam, Sofii Vlasákovej a obrovskú pomoc sme dostali od Zuzany Bujnovej a Lukáša Hanzlíka. Ďakujem aj našej zástupkyni Vierke Paulovovej,“ ďakovala Danišová. Starší žiaci, ako spomenula, pomáhali s prípravou na generálke. Poďakovanie patrí aj dozoru, ktorý bol pri menších detičkách, či Simone Balázs Hudákovej s umeleckým menom Simsalala, ktorá im spravila v pondelok program.

V apríli chystá súkromná „zuška“ bohatý program k výročiu školy, takže publikum sa opäť má na čo tešiť. „Z dlhoročných žiakov, ktorých je dosť, už vidím, ako sa formujú skvelí tanečníci a osobnosti. Ľudia, ktorí sú blízko nás, naozaj vidia, že máme medzi sebou čarovné, súdržné puto. Podporujeme sa,“ dodala lektorka. Toto bude zaiste vidno aj na jarných oslavách výročia školy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián