Kam s deťmi cez prázdniny v okolí Piešťan

  • Nezaradené
  • 24. decembra 2023, 22:00

Nie každý má možnosť s deťmi vycestovať počas nasledujúcich prázdnin a sviatočných dní do lyžiarskych stredísk či wellness centier mimo regiónu Piešťan. V nasledujúcich riadkoch sme preto pripravili prehľad najbližších lyžiarskych stredísk, kam za bazénmi mimo kúpeľného mesta či tip na turistiku.

Lyžiarske stredisko Ski Bezovec nájdete na vrchu Bezovec, 20 kilometrov od Piešťan. foto: (vd)

Lyžiarske stredisko Ski Bezovec

Lyžiarske stredisko Ski Bezovec nájdete v pohorí Považský Inovec na vrchu Bezovec, 20 kilometrov severovýchodne od Piešťan.

Základná stanica je v nadmorskej výške 480 metrov a najvyššie položený bod strediska je vo výške 748 m n. m., celkové prevýšenie teda predstavuje 266 metrov. Nachádzajú sa tu štyri technicky zasnežované lyžiarske zjazdovky (Dedovka 200 m, Chirana 300 m, Päťstovka 500 m a Lomená 600 m), ich celková dĺžka je 1,6 kilometra. Zjazdovky majú rôzne obťažnosti – na svoje si tu prídu lyžiari a snowboardisti začiatočníci, stredne pokročilí i nároční. V areáli strediska sú štyri vleky s celkovou prepravnou kapacitou 3000 osôb za hodinu.

V stredisku funguje požičovňa lyžiarskeho a snowboardového výstroja. Rodičia s deťmi majú možnosť využiť detský vlek, prípadne lyžiarsku a snowboardovú škôlku. V ponuke je aj večerné lyžovanie s dĺžkou osvetlenej trate 300 metrov. V areáli a jeho blízkosti sa nachádzajú i parkoviská.

Podrobnosti o aktuálnych podmienkach lyžovania v lyžiarskom stredisku na Bezovci nájdete na webe skibezovec.sk.

zdroj: Ski Bezovec

Lyžiarske stredisko Ski Centrum Kálnica

Lyžiarske stredisko Ski Centrum Kálnica sa nájdete na úpätí pohoria Považský Inovec, šesť kilometrov od diaľničného výjazdu D1 – Nové Mesto nad Váhom.

Základná stanica je v nadmorskej výške 245 m a najvyššie položený bod strediska je vo výške 396 m n. m., celkové prevýšenie predstavuje 151 metrov. Celková dĺžka zjazdoviek je 1,2 kilometra, z nich 500 metrov je umelo zasnežovaných.

V areáli strediska sa nachádza jeden vlek s celkovou prepravnou kapacitou 1200 osôb za hodinu. Kombinácia ľahkých a stredne náročných lyžiarskych terénov je vhodná pre začínajúcich lyžiarov, no zároveň poskytuje možnosť zdokonalenia techniky lyžovania. V ponuke je aj večerné a nočné lyžovanie. Bezprostredne pri stredisku je parkovisko.

Aktuálne informácie o podmienkach lyžovania v ňom nájdete na webe skicentrumkalnica.sk.

zdroj: Ski Centrum Kálnica

Lyžiarske stredisko Skiland Stará Myjava

Lyžiarske stredisko Skiland Stará Myjava sa nachádza v pohorí Biele Karpaty, 10 kilometrov severne od mesta Myjava, blízko štátnej hranice s Českou republikou.

Základná stanica sa nachádza v nadmorskej výške 460 m a najvyššie položený bod strediska je vo výške 550 m n. m., celkové prevýšenie teda predstavuje 90 metrov. Celková dĺžka zjazdoviek je 700 metrov a z nich je 500 umelo zasnežovaných.

V areáli strediska sa nachádzajú tri vleky s celkovou prepravnou kapacitou 1800 osôb za hodinu. Kombinácia ľahkých a stredne náročných lyžiarskych terénov je vhodná pre začínajúcich lyžiarov, no zároveň poskytuje možnosť zdokonalenia techniky lyžovania. K ponuke patrí aj večerné lyžovanie, lyžiarska škôlka, požičovňa lyžiarskych potrieb, ski servis a parkovanie priamo v areáli.

Ako uvádza web lyžiarskeho strediska skiland.sk, termín otvorenia je naplánovaný na 26. decembra.

zdroj: Skiland Stará Myjava

Aquapark Trnava

Aquapark Trnava je situovaný v centre Trnavy hneď pri štadióne AŠK Slávia. Jeho prednosťami sú čistota vody, veľký počet bazénov a množstvo atrakcií. V aquaparku sa nachádzajú bazény so slanou vodu. Voda ošetrená soľou je čistejšia, priezračnejšia a je menej agresívna na pokožku a oči.

Relaxačný bazén: 28-32 °C, dve plavecké dráhy, divoká rieka, vodná hojdačka, chrliče vody

Oddychový bazén: 35-38 °C, perličkové ležadlá, perličkové masážne trysky na sedenie

Detský bazén: 32-34 °C, detská šmykľavka veľryba, fontánky a striekajúci nosorožec

Milovníci vodného adrenalínu si môžu spestriť kúpanie jazdou na dvoch vnútorných toboganoch. Súčasťou priestorov aquaparku je aj wellness zóna, ktorá ponúka široký výber masáží a rôznych procedúr. Parkovanie je zabezpečené pred vstupom do areálu.

zdroj: Aquapark Trnava

Aquapark Senec

Aquapark Senec je situovaný na okraji mesta Senec pri Slnečných jazerách. Jeho prednosťami sú tiché prostredie, čistota vody, veľký plavecký bazén, veľký počet bazénov a množstvo atrakcií. Bazény sú napájané geotermálnym vrtom.

Návštevníkom kúpaliska sú k dispozícii bazény s teplotami až 38 °C. V areáli si možno spestriť kúpanie jazdou na tobogane s celoročnou prevádzkou. Súčasťou priestorov kúpaliska je SAI Wellness, ktorý ponúka saunový svet, širokú ponuku masážnych služieb a ošetrení, tri vírivky a Kneippov kúpeľ.

Autom je možné prísť až k priestorom kúpaliska, k dispozícii je asi 600 parkovacích miest.

zdroj: Aquapark Senec

Vodný svet Galandia

Termálne kúpalisko Galandia s vonkajšími a vnútornými bazénmi s celoročnou prevádzkou je situované v širšom centre mesta Galanta. Jeho prednosťami sú čistota vody, veľký plavecký bazén a veľký počet bazénov. Kúpalisko disponuje halou so štyrmi nerezovými vnútornými bazénmi s celkovou rozlohou 513 metrov štvorcových.

Návštevníkom sú k dispozícii vnútorné a vonkajšie termálne bazény s teplotami až 36 °C. V areáli si možno spestriť kúpanie jazdou na dvoch vonkajších toboganoch a jednom uzavretom. Súčasťou priestorov kúpaliska je tiež wellness zóna. Okrem relaxačných atrakcií sú za doplatok k dispozícii klasické a relaxačné masáže.

Autom je možné prísť prakticky až k priestorom kúpaliska, kde je približne 150 parkovacích miest.

zdroj: Termálne kúpalisko Galandia

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián