Niektoré z najčastejších faux pas, ktorých sa môžete dopustiť na plese

  • Inzercia
  • 22. decembra 2023, 15:30

Aké sú vaše plány na úvod roka? Okrem iného nás čaká nová plesová sezóna. Zúčastnite sa nejakého plesu počas nadchádzajúcej sezóny aj vy? Ak áno, máme pre vás niekoľko tipov, s ktorými sa na plese vyhnete najčastejším faux pas.

(Autor: o_lypa / Stock.adobe.com)

Pozor už pri chystaní sa na ples

Mnohé dámy urobia zásadnú chybu už pri výbere nových šiat na ples. Chápeme, že každá chcete na takejto udalosti zažiariť, ale často sa stáva, že keď to žena chce až príliš, výsledný efekt nie je taký, aký by očakávala. Pozor teda na príliš prezdobené, ale aj výstredné šaty.

Druhá častá chyba vzniká, keď príde na rad mužský outfit. Rozhodne sa nepokúšajte zladiť pánsku košeľu a kravatu (prípadne motýlika) k šatám. Páni musia mať bielu košeľu a kravatu (motýlika) v tmavej farbe bez ohľadu na to, aké šaty má ich partnerka. Ak sa chcete zladiť, môžete to urobiť vreckovkou v saku, manžetovými gombíkmi alebo brošňou na klope saka.

Najčastejšie prehrešky počas plesu

Prejdime teraz na samotný priebeh plesu. Jedným z pravidiel, ktoré na plesoch platia (a treba ich dodržiavať) je, že dámy sú súdržné. Ak si teda všimnete, že niektorá z ostatných dám má napríklad niečo na zuboch, či problém s róbou, treba ju na to diskrétne upozorniť.

Na plese sa nepatrí ani skupinkovať. Iste, treba komunikovať aj s ostatnými účastníkmi, ale má ísť o krátke zdvorilostné konverzácie a nie obšírne diskutovanie. Samozrejme, platí to aj pre pánov, takže  žiadne diskusie o tom, ktorá poľovnícka termovízia je najlepšia (ak ste na poľovníckom plese) ani nič podobné. Treba aspoň pár slov prehodiť s čo najväčším počtom účastníkov plesu.

V neposlednom rade je dôležité si zapamätať, že by ste sa nemali upravovať pri stole. Samozrejme, decentne si utrieť pery môžete, resp. musíte po každom jedle, ale ostatné úpravy zovňajšku sa musia odohrávať výlučne na toalete.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof