Kde všade v interiéri môžete využiť kameň?

  • Inzercia
  • 22. decembra 2023, 15:36

Kameň, či už prírodný, alebo technický, je odolný materiál, ktorý sa vďaka svojim vlastnostiam udomácnil aj v našich interiéroch. Dá sa použiť rôznymi spôsobmi v rôznych miestnostiach. Chcete niekoľko príkladov?

(Autor: : Allison / Stock.adobe.com)

Najmä kuchyňa

Zrejme najčastejšie sa v interiérovom dizajne používa kameňa na kuchynskú pracovnú dosku. Vysoká tvrdosť a odolnosť (a tiež nadčasový dizajn) kameňa ho priam predurčujú na to, aby bol použitý na najviac namáhanom mieste každej kuchyne, ktorým pracovná doska bezpochyby je.

Z rovnakého materiálu ako pracovnú dosku môžete mať aj kuchynský drez. Áno, v dobrom kamenárstve vám dokážu kameň opracovať aj tak, aby ste z neho mali drez s oblými rohmi. Materiál kamennej pracovnej dosky tak môže plynulo prechádzať aj na váš drez.

Do tretice je možné kameň v kuchyni (ale nie len tam) použiť aj na jedálenskom stole. Či už v podobe vrchnej dosky, alebo aj na celom stole, čiže aj na stolovej podnoži. A ako sme už naznačili, nemusí ísť len o kuchyňu a jedálenský stôl, ale kameň je možné využiť aj na pracovnom stole a často sa využíva pri výrobe luxusných konferenčných stolíkov.

Aj ostatné časti domácnosti

Široké využite má kameň aj v kúpeľniach. Môžete ho použiť na umývadlovú dosku, dlažbu, obklad, rôzne pevné poličky, alebo v prípade, že máte v kúpeľni okno, tak aj na parapet (toto sa pochopiteľne týka aj ostatných miestností). Vďaka svojej odolnosti vám bude aj v takom náročnom prostredí, akým je kúpeľňa, dlhé roky slúžiť a vďaka svojmu dizajnu posunie vzhľad vašej kúpeľne na úroveň kúpeľní v krásnych luxusných hoteloch.

Ak máte dom, ktorého súčasťou je aj krb, kameň môžete použiť na jeho obloženie. Na tento účel sa kvôli vysokým požiadavkám môžu použiť len tie najkvalitnejšie materiály, medzi ktoré sa kameň jednoznačne radí.

Pri domoch ešte ostaneme. V prípade, že sa chystáte postaviť si viacpodlažný dom, budete potrebovať schodisko. Aj pri jeho realizácii je možné použiť kameň a to viacerými spôsobmi. Mimochodom, najlepšie sa v tomto prípade kameň kombinuje so sklom, či kovom.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof