Hľadáte stavebný pozemok? Je veľká šanca, že bude bez kanalizácie

  • Inzercia
  • 22. decembra 2023, 22:30

Na Slovensku je stále veľké množstvo obcí bez kanalizácie alebo len čiastočne odkanalizovaných. Okrem toho, čoraz viac ľudí začína preferovať práve bývanie v rodinnom dome na vidieku a tak sa v mnohých obciach stavajú nové domy aj v tých častiach, kde si to ešte pred rokmi nikto nepredstavoval.

(Autor: ronstik / Stock.adobe.com)

Oveľa menší problém, ako sa môže javiť

Ak tiež plánujete stavbu domu a dáte si dokopy fakty spomenuté v úvode, bude vám určite jasné, že s veľkou pravdepodobnosťou bude váš vysnený pozemok bez možnosti pripojenia na kanalizačný systém. To však nemusí byť dôvod na to, aby ste sa inak ideálneho pozemku vzdali a začali hľadať nejaký iný.

Jediné, čo budete musieť urobiť je, že predtým, ako budete v rámci plánovania vášho nového domu rozmýšľať nad modernými kuchynskými linkami, si vyberiete vhodné alternatívne riešenie pre odpadové vody. A tým riešením môže byť kľudne aj betónová žumpa.

Čo je najdôležitejšie pri výbere betónovej žumpy?

Betónové žumpy Piešťany sa vyrábajú z kvalitného vystuženého betónu a naviac je na ich povrch aplikovaný penetračný náter. Vďaka tomu ide o naozaj pevné žumpy s veľmi dlhou životnosťou. Ich nepriepustnosť je naviac certifikovaná.

Najdôležitejšou úlohou pri kúpe betónovej žumpy tak bude vybrať si správny objem. Prečo? Betónové žumpy sú samé o sebe v podstate bezúdržbové. Jediná starostlivosť o žumpu spočíva v tom, že v pravidelných intervaloch si zabezpečíte vývoz jej obsahu. A práve preto je objem žumpy tak dôležitým parametrom.

Ak by ste si totiž pri kúpe vybrali príliš malú žumpu, intervaly vývozu by boli príliš krátke a vy by ste nielenže museli neustále riešiť vývoz, ale hlavne, museli by ste neustále za ten vývoz aj platiť, čo by výrazne zvyšovalo náklady na bývanie vo vašom novom dome. Preto je dobré si nechať poradiť od predajcu, ktorý vám odporučí ideálny objem žumpy vzhľadom na potreby vašej domácnosti (väčšinou to býva 10 – 12 m3).

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof