Mladí piešťanskí džudisti v premiére medailoví

Najmladší džudisti z klubu Judo Asgard Piešťany sa 9. decembra zúčastnili Turnaja olympijských nádejí v bratislavskej Sokolovni, čo bola zároveň ich súťažná premiéra. Na turnaji, na ktorý prišlo viac ako 150 zápasníkov, sa predstavili Lívia Vatolíková, Lukáš Hromádka, Marek Gašparík a Sebastián Winfurt. Naši džudisti nadviazali na úspechy ich predchodcov-premiéristov z roku 2014 (odvtedy sme na Slovensku nepôsobili) a všetci získali cenné kovy, čo je parádny úspech.

Najmladší džudisti z klubu Judo Asgard Piešťany získali na Turnaji olympijských nádejí v bratislavskej Sokolovni štyri medaily. foto: (ps)

S osemročným Sebastiánom Winfurtom tréner Patrik Schlesinger na súťaži nerátal, nakoľko sa dva týždne predtým zranil na futbale (ľahký otras mozgu), no tento bojovník si chcel zmerať sily s ostatnými, tak mu to umožnil a dobre urobil. Vo váhovej kategórii do 30 kilogramov si vybojoval bronz. Deväťročný Lukáš Hromádka skončil vo váhovej kategórii do 37 kg takisto tretí.

Desaťročná Lívia Vatolíková mala najťažšiu pyramídu zo všetkých, nakoľko zápasila iba proti chlapcom, no táto skutočnosť ju vôbec nezaskočila. Vo váhovej kategórii do 32 kg získala bronzovú medailu a dokonca si dovolila aj taký husársky kúsok, že hodila najrýchlejší ippon (predčasná výhra za čistú techniku hodenia súpera na lopatky) za osem sekúnd. To je dôkaz, že sila vôle je viac ako iba hľadanie spôsobov, čo sa ako nedá. Osemročný Marek Gašparík v najťažšej váhovej kategórii do 62 kg získal s úplným prehľadom zlato, keď každého súpera porazil predčasne na ippon.

„Decká majú môj obdiv, nakoľko každý svoj víťazný zápas vyhral predčasne na ippon, no nielen za to, ale aj za ich tvrdú prácu na tréningoch. Pevne verím, že ich rodičia budú naďalej v tomto olympijskom športe podporovať. Ak by mali aj ďalšie deti záujem pridať sa do tímu Judo Asgard Piešťany, robíme pravidelné nábory priamo v našom Rodinnom Centre Piešťany v budove PT Univerzál. Už teraz sú všetci športovci vítaní,“ povedal Schlesinger.

(ps)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína