Vianoce budú pre Čajky pokojnejšie vďaka výhre nad rivalkami z Banskej Bystrice

Od ich predošlej konfrontácie sa udialo na oboch stranách viacero zmien, ale nič to nemenilo na tom, že Niké EXZ mala najlepšiu možnú bodku za rokom 2023. Piešťanské Čajky sa vyrovnali aj s nečakanou absenciou, v Banskej Bystrici sa opreli o tímový výkon a po závere mohla zavládnuť na palubovke zaslúžená radosť z úspešného večera.

Najúspešnejší rok v histórii klubu zakončili Čajky úspešne a zároveň sa výrazne priblížili k prvenstvu po základnej časti. (Autor: Lukáš Droppan)

Zaujímavosťou je, že aj prvý tohtosezónny duel sa skončil rovnakým bodovým rozdielom, ako v dohrávke 12. kola – o 11 bodov (80:69). „Bodaj by to tak bolo do konca sezóny (smiech), vôbec sa nebudem hnevať. Nepotrebujeme vyhrávať obrovským rozdielom. Uspeli sme aj vonku o 11 bodov, čo je fajn. Dokázali sme dať 80 bodov. V sobotu sa nám zranila Andželika Mitrasinović, ale baby ju dokázali nahradiť bojovnosťou a ukázali, že majú kvalitu,“ vravel v pozápasovej reakcii tréner Piešťan Peter Jankovič.

Domáca Banská Bystrica viedla len v úvode a na začiatku druhej štvrtiny, ale ani počas týchto momentov neprichádzala na strane Čajok žiadna panika. Stále sa držali svojich taktických plánov a hry, čo im v konečnom dôsledku prinieslo dôležitý úspech. „Myslím si, že to bol celkom vyrovnaný zápas. Bolo mnoho úsekov, keď sme s nimi striedali o to, kto bude na koni. Záver vyšiel lepšie nám, čo podľa mňa rozhodlo. Za mňa by som teda tento zápas hodnotila určite pozitívne. Bolo to naše posledné stretnutie v tomto roku, našim cieľom bolo v ňom zvíťaziť a podržať si prvé miesto v tabuľke, čo sa nám podarilo. Ideme na sviatky spokojné,“ vyjadrila sa Radka Stašová, ktorá v prvom zápase so Sláviou absentovala pre zranenie.

Piešťanskej defenzíve robila najvýraznejšie starosti Kristýna Brabencová, autorka 31 bodov, ale adekvátne na to bodovo odpovedali viaceré hráčky. ‘KJ’ Jamesová mala na svojom konte 22 bodov, Ana Mandičová 16 a Evita Herminjardová 13. Tesne pred dvojcifernou hranicou navyše zostali Anna Jurčenková a Radka Stašová (obe zhodne po 9 bodov). „Domáci sa stále doťahovali, ale trafili sme kôš vtedy, keď sme to najviac potrebovali. Bolo to aj o šťastí, ale šťastie praje pripraveným,“ myslí si Jankovič.

Rozhodujúce momenty prišli po polčasovej prestávke, keď si jeho hráčky dokázali vypracovať dvojciferný náskok. Banská Bystrica sa síce viackrát dokázala dotiahnuť, ale nikdy nie na rozdiel jednej lopty. „Povedzme, že od začiatku druhého polčasu sme mali zápas pod kontrolou a nepustili sme ich do vyrovnania skóre, respektíve vedenia. Bolo rozhodujúce, ako sme otvorili druhý polčas,“ prezradila Stašová.

Repríza posledného finále a Slovenského pohára tak úspešne dopadla pre úradujúceho majstra Slovenska, po výhre sa mohli radovať aj s fanúšikmi, ktorí merali cestu do Banskej Bystrice. Najúspešnejší rok v histórii klubu zakončili úspešne a zároveň sa výrazne priblížili k prvenstvu po základnej časti, respektíve k najlepšiemu možnému nasadeniu na januárový Federálny pohár. Svoju víťaznú sériu v Niké EXZ natiahli už na 10 duelov.

„Bol to klasický ligový zápas. Samozrejme, hralo sa o prvé miesto a teším sa z toho. Tým pádom budú vianočné sviatky pokojnejšie, ale liga bude ešte dlhá a náročná. Teraz si musíme oddýchnuť a načerpať nové sily do druhej časti sezóny,“ dodal na záver Jankovič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea