V obci Prašník dve autá hore kolesami

Piešťanskí hasiči vyrážali v stredu 13. decembra v noci k ohlásenému požiaru sadzí v komíne v rodinnom dome v obci Banka. Našťastie, nešlo o nič vážne, sadze vyhoreli, hasiči pre istotu prekontrolovali komín aj okolité priestory, žiadne horenie už nezaznamenali.

Toto vozidlo skončilo v lesnom poraste v obci Prašník. foto: OR HaZZ Piešťany

K vážnemu úniku plynu došlo vo štvrtok 14. decembra v jednom z bytových domov na Staničnej ulici v Piešťanoch. Hasiči zistili, že plyn uniká zo starého zalepeného potrubia, zo zárezu od kotúča rozbrusovačky. Pre možný výbuch uniknutého plynu do rôznych priestorov aj do stupačiek hasiči evakuovali ohrozených obyvateľov. Nasledoval rad bezpečnostných opatrení a konzultácií aj s privolaním plynárov a napokon sa rozhodlo, že dva ohrozené vchody bytovky úplne odstavia od plynu, aby neskôr mohli koncepčne poruchu odstrániť.

Aj keď cesty môžu byť zdanlivo suché, predsa sa na nich neoplatí jazdiť rýchlo, v zime je na nich neviditeľný šmykľavý film. V nedeľu 17. decembra popoludní sa z cesty do priľahlého lesného porastu šmyklo osobné auto, ktoré ostalo ležať na boku. Vodičovi poskytli hasiči prvú predlekársku pomoc, potom sa o neho postarali záchranári a rodinní príslušníci. Hasiči museli auto uvoľniť z hustého porastu pomocou motorovej píly, vykonali bezpečnostné opatrenia, zlikvidovali vytečené škodliviny a pomohli odťahovej službe.

Na druhý deň, v pondelok 18. decembra skoro ráno, havaroval v časti Prašník-Grnča vodič osobného auta. Vozidlo skončilo na streche, vodič bol bez zranení. Hasiči na aute odpojili batériu, miesto v čase odťahu ohraničili a osvietili kužeľmi.

Ďalší vodič v časti Prašník-Grnča prevrátil auto na strechu v pondelok 18. decembra v skorých ranných hodinách. OR HaZZ Piešťany
0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea