MsKS má po roku riadne vymenovaného riaditeľa

Novou riadne vymenovanou riaditeľkou Mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Piešťanoch sa od nového roka stáva Alexandra Mathiasová. Rozhodli o tom na svojom minulotýždňovom zasadnutí mestskí poslanci. Ukončili tak rok trvajúce obdobie dočasne menovaných riaditeľov, keď z dôvodu nedostatku uchádzačov alebo nesúhlasu poslancov s jedným kandidujúcim nevedelo nájsť zastupiteľstvo a vedenie radnice nástupcu Michaely Žažovej.

Novou riaditeľkou Mestského kultúrneho strediska v Piešťanoch sa od 1. januára 2024 stane Alexandra Mathiasová. (Autor: pror)

Uplynul už takmer rok, čo po roku vo funkcii post riaditeľa MsKS na vlastnú žiadosť opustila Michaela Žažová. Pred ňou túto pozíciu tiež nie dlhšiu dobu zastával Peter Sedláčik. Ten na rozdiel od Žažovej neodišiel z funkcie na vlastnú žiadosť, ale po množstve závažných manažérskych pochybení ho z postu riaditeľa odvolalo zastupiteľstvo.

Od januára tohto roka sa tak vedenie radnice a poslanci pokúšali nájsť nového kandidáta na „horúce“ kreslo v mestskej kultúrnej inštitúcie. A keď ho aj prostredníctvom výberovej komisie vedenie mesta našlo, s výberom neboli spokojní poslanci a navrhovaného kandidáta neodsúhlasili.

V súčasnosti však vo veci riaditeľa MsKS nastal prienik všetkých troch zainteresovaných subjektov. Výberová komisia Alexandru Mathiasovú ako vhodnú kandidátku na post riaditeľky odobrila, s tým sa následne stotožnilo vedenie radnice a spracovalo podklady na rokovanie decembrového mestského zastupiteľstva a za jej vymenovanie hlasovalo štrnásť z pätnástich prítomných poslancov. Jedine Tomáš Hudcovič v tomto bode neuplatnil svoj poslanecký mandát a o navrhovanej kandidátke vôbec nehlasoval, i keď za hlasovacím pultom v tom čase sedel.

Mestské kultúrne stredisko mesta Piešťany má vo svojej správe objekt Malej scény na Ulici A. Dubčeka, výstavnú sieň Stará lekáreň na Winterovej ulici, výstavnú sieň Fontána a kinosálu rovnakého mena. Po ukončení rekonštrukcie Kolonádového mosta mu pripadol do správy nový objekt – výstavná sieň Mólo v prístavbe mosta na strane od Kúpeľného ostrova. MsKS je príspevková organizácia mesta a hospodári v zmysle zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy. Pre rok 2024 zastupiteľstvo odsúhlasilo pre MsKS rozpočet vo výške 773 778 eur, pričom mesto 602 500 eur vyčlení na jeho činnosť z vlastných prostriedkov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund