Elektrické rohože ako efektívny vykurovací systém

  • Inzercia
  • 16. decembra 2023, 18:49

Ak vám stavebná výška nedovoľuje navýšiť priestor pod podlahou, na vytvorenie príjemného tepla vo vašom domove použite elektrické vykurovacie rohože.

Vykurovacie rohože sa aplikujú  pod rôzne typy podláh. Problémom nie je dlažba, keramika ani gres. Hlavným vykurovacím prvkom je odporový drôt ktorý je prichytený na mriežku vyrobenú zo sklenených vlákien. Systém je charakteristický malou hrúbkou s vysokou výhrevnosťou pri minimálnej spotrebe energie.

Zloženie vykurovacích rohoží a ich inštalácia

Vykurovacie rohože sa aplikujú priamo pod dlažbu, pričom ich výhodou je teflónový povrch vykurovacieho kábla, ktorý je (v porovnaní s PVC) odolnejší voči vysokým teplotám až do hodnoty 150 °C.

Rohože obsahujú odporové vlákna z volfrámu a niklu a ponúkajú výkon 150 W/m2. Ich nízky profil s rozmermi 2×3 mm nenavyšuje výšku podlahy. Vykurovacie rohože HeatDecor sa vyznačujú vysokou kvalitou, pričom sa na ne poskytuje záruka až 25 rokov.

V rámci jednoduchej inštalácie sú vykurovacie vodiče pripevnené na sklolaminátovú mriežku so samolepiacou spodnou vrstvou, čo umožňuje pohodlnú a rýchlu montáž.Na prilepenie vykurovacích rohoží sa využívajú plne flexibilné lepidlá, čím sa vytvára spoľahlivé spojenie s podkladom. Riadenie podlahového kúrenia zabezpečí termostat, ktorý môžete ovládať cez aplikáciu v mobile.

Výhody elektrických rohoží

Elektrické rohože sú úplne bezúdržbovým riešením., ktoré sa vyznačuje dlhou životnosťou a efektivitou vykurovania. Výhodou je tiež jednoduchá inštalácia, keďže sa aplikujú priamo na betónový poter. Sieťovina zo sklenených vlákien, na ktorej sú umiestnené vykurovacie káble, je samolepiaca, čo znamená, že sa ľahko prilepí k podkladu. Vykurovaciu rohož je tiež možné umiestniť v akomkoľvek smere jednoduchým prerezaním sieťoviny zo sklených vlákien podľa potreby.

Vykurovacie rohože, ktoré nájdete na www.heatdecor.sk predstavujú inteligentný spôsob podlahového vykurovania. Zabezpečia vám pohodlie, úsporu energie a ekologickosť pre vašu domácnosť, keďže neprodukujú emisie CO2.

Zdroj obrázkov: www.heatdecor.sk

(Inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila