Mestskú políciu opäť riadi Marcel Mihalik

  • Spravodajstvo
  • 15. decembra 2023, 09:34

Bývalý poslanec Národnej rady SR Marcel Mihalik sa po skončení poslaneckého mandátu vrátil do práce v Mestskej polícii v Piešťanoch, kde je dlhé roky náčelníkom. Pre agentúru SITA to potvrdila Veronika Bardíková z Mestského úradu v Piešťanoch.

Marcel Mihalik (vľavo) sa stal poslancom parlamentu za OĽaNO v roku 2020 a funkcie náčelníka Mestskej polície v Piešťanoch sa vtedy nevzdal. (Autor: zastupiteľstvo.sk)

Marcel Mihalik sa stal poslancom parlamentu za OĽaNO v roku 2020. Funkcie náčelníka sa vtedy nevzdal, požiadal však zamestnávateľa o poskytnutie pracovného voľna počas výkonu funkcie poslanca zákonodarného zboru.

Piešťanské zastupiteľstvo po Mihalikovom odchode do zákonodarného zboru nemohlo zvoliť nového náčelníka mestskej polície, pretože funkcia bola formálne obsadená. Poslanci preto rozhodli o zmene organizačnej štruktúry polície a zriadili pozíciu druhého zástupcu náčelníka. Vo výberovom konaní vtedy uspel Vladislav Jopek, ktorý zodpovedal za hliadkovú činnosť policajtov.

Marcel Mihalik je dlhoročným mestským policajtom, viac ako 20 rokov je náčelníkom Mestskej polície v Piešťanoch. Bol jedným z iniciátorov zavedenia výsluhových dôchodkov aj pre obecných a mestských policajtov. Do Národnej rady SR kandidoval aj v tohtoročných voľbách, ale poslancom sa už nestal.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof