Úspechy športovcov

S blížiacim sa koncom roka 2023 je pomaly čas aj na bilancovanie tých najzaujímavejších výsledkov a výkonov športovcov z Piešťan, ktoré sa im v uplynulom roku podarilo dosiahnuť. Treba oceniť každý výrazný úspech v každom športe a osobne rešpektujem každého športovca či športovkyňu z nášho mesta. Ak by som však mal vyzdvihnúť tých najpozoruhodnejších, boli by to títo.

Tomáš Horký (Autor: red)

Z individuálnych športovcov by som vyzdvihol skvelý rok triatlonistu Ondreja Kuba, ktorý potvrdil svoj obrovský progres a zaradil sa k absolútnej svetovej špičke. Kubo na prestížnom triatlone v nemeckom Rothe na pretekoch Challenge Roth 2023 splnil oba svoje ciele – prekonal nielen doteraz najlepší slovenský čas na objemoch ironmanu, ale dokonca sa dostal aj pod hranicu osem hodín. Na majstrovstvách sveta v Španielsku obsadil celkovo šiestu priečku. Tiež sa mu podarilo ovládnuť Slovakmana v Piešťanoch v rekordnom čase, navyše druhýkrát v sezóne pokoril osemhodinovú hranicu.

Zaiste treba spomenúť talentovaného veslára Petra Strečanského, ktorý na majstrovstvách sveta v Paríži obsadil v juniorskej kategórii výborné tretie miesto, bronz získal tiež na európskom šampionáte do 19 rokov a druhú priečku si vybojoval na najväčšej regate na svete v americkom Bostone – Head of Charles.

Skvelý rok mala i kanoistka Romana Švecová. Stala sa juniorskou vicemajsterkou sveta v disciplíne K1 na 5000 metrov, k tomu pridala tituly majsterky Slovenska a ďalšie výborné výsledky.

Ak prejdeme ku kolektívnym športom, treba najviac spomenúť najúspešnejší rok v histórii basketbalistiek Piešťanských Čajok. Víťazstvo v Slovenskom pohári, obhajoba majstrovského titulu v Niké Extralige žien, kde počas celej sezóny Čajky neokúsili trpkosť porážky, tretie miesto vo Federálnom pohári a historický postup do play-off EuroCupu Women – to je súčet výborných výsledkov, ktoré sa zapísali do histórie.

Je skvelé a obdivuhodné, že z nášho malého mesta a z podmienok, aké tu sú, stále dokážu vyrastať špičkoví športovci, ktorí sa dokážu presadiť v absolútnej svetovej špičke. Pevne verím, že to tak bude aj naďalej a budeme mať v Piešťanoch športové osobnosti, na ktoré môžeme byť právom hrdí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila