Rozvojáci sa stretli po 31 rokoch

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. decembra 2023, 09:43

Na podnet občianskeho združenia Cesta pomoci sa v polovici novembra zišli už štvrtýkrát v reštaurácii Semafor bývalí pracovníci piešťanskej Kovotechny, neskôr Ústavu pre rozvoj strojárenského a spotrebného tovaru a na konci jestvovania Výskumného ústavu strojárenského spotrebného tovaru.

Na stretnutie bývalých rozvojákov prišli desiatky pracovníkov. (Autor: Stanislav Šedivý)

Stretnutie sa konalo po 31 rokoch od zániku tejto organizácie. Účasť rozvojákov bola prekvapivo vysoká, v programe dominovali videoprezentácie a príhovory najstarších pracovníkov. Touto kedysi významnou organizáciou v Piešťanoch prešlo od jej založenia v roku 1950 až do jej zániku v roku 1992 vyše tisícdvesto zamestnancov.

Najstarším účastníkom stretnutia bol 90-ročný Štefan Tyrol.

Celý večer sa niesol v atmosfére spomínania na mladé časy, obnovovania stratených kontaktov a dobrej nálady pri ľudovej hudbe. O svoje spomienky sa podelila s Piešťanským týždňom aj bývalá konštruktérka Veronika Cetliová: „Hoci program a výsledky tohto výskumného ústavu boli zaujímavé a perspektívne ako v mnohých podobných organizáciách, väčšinou boli sprivatizované a napokon úplne rozobrané. Odvtedy uplynulo veľa rokov a mnoho mladých ľudí vôbec nevie, čo sme dokázali, aké významné projekty, na ktoré sme právom hrdí, sa tu realizovali.“

(js)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof