Mladí aranžéri súťažili o najkrajšiu vianočnú dekoráciu

  • Kultúra a spoločnosť / Školy
  • 10. decembra 2023, 22:02

Predvianočný Deň otvorených dverí v Spojenej škole Rakovice, ktorý sa konal vo štvrtok 30. novembra, sa niesol v duchu súťaženia, ale aj zážitkov a pohodovej atmosféry. Téma Vianoc bola hlavným motívom súťaže v aranžovaní určenej pre žiakov 7., 8. a 9. ročníkov základných škôl.

(Autor: archív SŠ Rakovice)

Zúčastnilo sa jej 46 žiakov z 13 škôl. Súťažnými úlohami bolo vytvorenie vianočného svietnika a vianočného venca na dvere. Súťažiaci pracovali vo dvojiciach a odborná komisia ocenila talent, tvorivosť, nápaditosť a originalitu prác, ktoré boli odmenené vecnými cenami.

Najlepší svietnik vytvorili Adela Madrová a Vanesa Folková zo ZŠ F. E. Scherera Piešťany. Na druhej priečke sa umiestnili Emma Vidová a Hanka Skovajsová zo ZŠ Sokolovce a tretie miesto obsadili Nela Janová a Sandra Kostolanská zo ZŠ Boleráz. Najlepšie ohodnotený bol veniec, ktorý vytvorili Adela Belokostolská a Lea Bošnáková zo ZŠ Bučany, druhé miesto získali Lenka Konečná a Laura Jančeková zo ZŠ Rakovice a tretie skončili Nela Chrvalová a Sára Kunková zo ZŠ Dechtice.

V slávnostne vyzdobenej jedálni dýchla na návštevníkov vianočná nálada prostredníctvom ukážky stolovania, ale aj pri pečení a ochutnávke oblátok a medu. Mohli si zakúpiť rôzne druhy kvalitného domáceho medu a včelárskych produktov. Pozornosť pútali aj maturanti – floristi, ktorí pred očami zúčastnených vykonávali praktickú časť maturitnej skúšky s vianočnou tematikou.

V laboratóriu mali mladí biológovia a chemici pripravené ukážky experimentálnej práce a pozorovania preparátov pod mikroskopmi a informácie o projekte Zelená škola. Priaznivci pohybu si mohli svoju kondíciu otestovať v športových priestoroch školy, ktoré sú veľmi dobre vybavené. Vyskúšať si mohli posilňovanie, florbal, basketbal, volejbal, súčasne sa konal turnaj v stolnom tenise.

Návštevníci mohli obdivovať vianočnú výzdobu v triedach a pochutnať si na medovníkoch, ktoré napiekli žiaci v rámci praktického vyučovania. Záujemcovia o štúdium sa dozvedeli informácie o študijných a učebných odboroch, ako aj výhody štúdia na tejto škole.

Veríme, že súťažiaci, návštevníci i hostia si tento deň užili a odniesli si do svojich domovov príjemné zážitky a kúsok vianočnej atmosféry.

Zuzana Bučková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia