Čo musí spĺňať kvalitná zdravotná obuv?

  • Inzercia
  • 6. decembra 2023, 15:58

Obuv nemá len dobre vyzerať, v prvom rade by mala spĺňať bezpečnostné a zdravotné predpoklady. Špecifickým prípadom býva tá zdravotná či pracovná. Ako sa pri jej výbere nepopáliť?

Woman with orthopedic insole and slippers at home

Nevhodná obuv môže mať za následok nepríjemné zdravotné patálie, ktoré môžu dokonca dospieť až k operačným zákrokom. Ako sa tejto situácii vyvarovať?

Pohodlie je alfa a omega 

Všetci určite chceme vyzerať čo najlepšie. No hlavne pri obuvi platí, že výzor nie je všetko a musíme sa v nej aj dobre a pohodlne cítiť. Sú situácie, kedy potrebujete zvýrazniť svoju ženskosť v lodičkách na vysokých podpätkoch, prípadne sa ukázať v dizajnovo štýlových teniskáchAk to však budete praktizovať dlhodobejšie,môže dôjsť k bolestivej a aj na oko nie veľmi príjemnej deformácii prstov

Zdravotná obuv nielen na pracovisku

A čo tak zdravotná obuv? Tá pomáha ľudskému zdraviu, čo prospieva aj k skvalitneniu samotného života. V mnohých zamestnaniach sa bez zdravotnej obuvi nezaobídete. Moderná doba jej prospieva, veď k aktuálnemu životnému štýlu patrí aj prevencia a starostlivosť o vaše zdravie, čo platí aj o komforte pre nohy. 

Určite ste na správnom mieste, ak pracujete v zdravotníctve, kancelárii, výrobných dielňach či napríklad v potravinárstve. Tento typ obuvi sa navyše hodí aj pre každodenné využitie. Doprajete vďaka nim úľavu unaveným chodidlám. Dôležitá je aj prevencia proti bolestiam a podpora správneho držania tela. Určite vám poďakujú aj vaše kĺby. 

Na toto sa zamerajte pri výbere! 

Pracovnú obuv, oblečenie a ďalšie ochranné pomôcky nájdete na Sulka.skPri výbere dbajte na materiál. Ten by mal disponovať schopnosťou absorbovať vlhkosť, je vhodné zvážiť rôzne verzie textilu alebo kože. Ideálnym materiálom je ale aj korok, ktorý dokáže absorbovať nárazy a chráni chodidlo pred chladom aj teplom smerom od zeme. 

Pozor aj na tvar stielky, musí tiež byť odolná a pevná. Nezabúdajte na podporu nožnej klenby či výraznejšiu pätu pre dostatočnú stabilitu postoja. Možnosťou sú aj anatomicky tvarované stielky či vhodné nastaviteľné zapínanie.

(Inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia