Útulkáčom môžete pomôcť aj manuálne

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 4. decembra 2023, 22:30

Mnohí milovníci zvierat snívajú o tom, že by sa namiesto kancelárskej roboty či svojho iného regulárneho zamestnania každý deň starali o nemé tváre. V piešťanskom útulku si to môžete na jeden deň vyskúšať – ba dokonca touto aktivitou obdarovať svojich blízkych. A ešte tým pomôžete samotnému útulku.

(Autor: FB Viac úsmevov:))

„Priatelia, blížia sa Vianoce. Určite mnohí rozmýšľate nad darčekmi a pri niektorých členoch rodiny i priateľoch skrátka za svet neviete, čím ich obdariť. Ak majú radi zvieratá, čo takto im namiesto vecí darovať zážitok, na ktorý určite nezabudnú?“ uvádzajú ošetrovatelia z útulku. Vy alebo vaši blízki sa po zakúpení 24-eurového kupónu môžete stať takýmto ošetrovateľom na jeden deň na skúšku.

Práca v útulku znamená mať veľké srdce, milovať zvieratá a neštítiť sa žiadnej práce. Znamená radosť, ale aj starosť a zodpovednosť. Milovníkovi zvierat alebo sebe samému môžete darovať nevšedný zážitok stať sa ošetrovateľom v útulku na skúšku. Zažije jeden bežný deň medzi partiou skvelých ľudí, ktorí zvieratám dávajú svoje srdce a čas, a stane sa jedným z nich. Nakŕmiť, skontrolovať, podať lieky, vyčistiť koterec, vyvenčiť, pomaznať.

Toto všetko a ešte oveľa viac na neho čaká počas práce v útulku na jeden deň, kde si vyskúša, aké je toto povolanie užitočné. A že je náročné? To v každom ohľade. Ale desiatky šťastných zvieracích očí mu dokážu, že to má zmysel.

Bližšie informácie poskytne piešťanský útulok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína