Škôlkarom v Modrovej rodičia vybudovali komunitnú záhradu

  • Kultúra a spoločnosť
  • 4. decembra 2023, 22:30

V Materskej škole Modrová sa tento rok zážitkovo vzdelávali nielen deti, ale aj dospelí. Počas sezónnych aktivít škola zapojila do činnosti celú komunitu. Usporiadala jarnú i jesennú brigádu, ktorej cieľom bola kultivácia dvora škôlky, výsadba a budovanie komunitnej záhrady.

(Autor: archív MŠ Modrová)

Rodičia spolu s odborníkmi vysadili nielen nové stromy, ale ošetrili aj staré, pretože pri správnej starostlivosti je možné ich naďalej zachovať pre ďalšie generácie. Spoločne založili a vysadili vyvýšené záhony, v ktorých sa podarilo dopestovať zeleninu a bylinky. Škôlka tiež zakúpila nádrže na zachytávanie dažďovej vody pre účely zavlažovania. K zlepšeniu životného prostredia svojou aktivitou pomáhali dobrovoľníci, deti, rodičia i Jednota dôchodcov Slovenska…

Podarilo sa nám to vďaka finančnej podpore Trenčianskeho samosprávneho kraja v rámci programu Zelené oči. Enviroprojekt predložilo Občianske združenie MŠ Modrová, prostredníctvom ktorého sa snažíme rozširovať aktivity školy, šíriť príklady dobrej praxe, zapájať ľudí do života v obci, robiť jednoducho niečo viac pre naše deti a okolie. Aktivity v záhrade sú realizovateľné počas celého roka, preto sa tešíme, že sme získali podporu nielen finančnú, ale i tú od ľudí, za čo sme veľmi vďační. Tešíme sa na výsledky našej spoločnej práce, ktoré budeme môcť dlhodobo sledovať a ktoré budú časom čoraz viac hmatateľné.

Dominika Poturnayová, riaditeľka MŠ Modrová

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof