Garáž môže slúžiť aj na skladovanie záhradného nábytku a iných vecí

  • Inzercia
  • 30. novembra 2023, 08:02

Každý, kto má rodinný dom s garážou, určite potvrdí, že jej účel často presahuje samotné parkovanie auta. To však nie je vôbec zlé, ak teda máte v garáži priestor aj na iné veci. Je však niekoľko zásad, ktorých by ste sa mali držať.

Autor: Kirill Gorlov / Stock.adobe.com

Pripravte garáž aj záhradný nábytok

Obzvlášť cez zimu sa v garáži ocitnú nejaké tie „extra“ veci. Napríklad pohodlné záhradné lavičky, ktoré od jari do jesene slúžia pre chvíle pohody vonku na záhrade. Na takéto veci však treba priestor. Preto je dobré vždy pred zimou urobiť väčšie upratovanie v garáži, vďaka ktorému sa zbavíte zbytočností, ktoré len zaberajú miesto veciam, ktoré v garáži potrebujete sezónne uskladniť.

Keď už spomíname záhradné lavičky, resp. nábytok, treba podotknúť, že aj ten je treba na uskladnenie v garáži pripraviť. Ako presne, to záleží od materiálu, z ktorého je vyrobený. Rozhodne tak nezaškodí naštudovať si inštrukcie pre údržbu daných materiálov.

Pri záhradnom nábytku ešte čiastočne ostaňme. Ten a ďalšie veľké veci, ktoré sa dajú demontovať, by ste skutočne demontovať pred uskladnením aj mali. Samozrejme, ak je to dostatočne jednoduché a má to zmysel pre uskladnenie, aby ste demontážou a opätovnou montážou po zime len nestrácali čas.

Uskladnené veci treba chrániť

Veľké veci rozoberáme a čo tie menšie, napríklad značková prilba na motorku, ktorú chcete „zazimovať“ spolu so svojou motorkou? Tú a ďalšie veci je dobré zabaliť, čím ich ochránite pred vlhkosťou, ktorá by sa k nim dostala a tiež pred ďalším možným znehodnotením, či poškodením.

Chrániť veci skladované v garáži však treba aj zospodu. Už spomínaná vlhkosť totiž často prichádza práve od zeme. A v závislosti od lokality je tu aj riziko záplav pri silných dažďoch. Do priestoru, ktorý bude slúžiť na skladovanie, umiestnite napríklad palety a uskladnené veci dávajte na ne. Takýmto spôsobom nebudú priamo na zemi.

(Inz)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof