Štvorica úkonov súvisiacich s autom, ktoré vás čakajú každý rok

  • Inzercia
  • 29. novembra 2023, 08:01

Každé auto vyžaduje určitú dávku starostlivosti. Samozrejmosťou je tankovanie, medzi časté úkony patrí napríklad aj dopĺňanie zmesi do ostrekovačov a ak nepoužívate celoročné pneumatiky, tak dvakrát do roka vás čaká aj prezúvanie. A potom nasleduje viacero vecí, ktoré väčšinou treba vykonať raz za rok.

Autor: Dusko / Stock.adobe.com

Výmena oleja a dôkladné umytie po zime

Jedným z najdôležitejších takýchto úkonov je výmena oleja. Iste, nájdu sa aj ľudia, ktorí vám kľudne povedia, že ak za rok nenajazdíte 15 000 km, tak môžete s výmenou oleja počkať aj dlhšie ako rok, ale ak chcete, aby vám motor vydržal dlho, určite olej každoročne vymieňajte aj v prípade, že najazdíte menej. Obzvlášť, keď už má motor niečo za sebou. A ak chcete kvalitný olej za výhodné ceny, navštívte motorové oleje Žilina.

Aspoň raz ročne si dajte extra záležať aj pri umývaní auta. Konkrétne máme na mysli jar, kedy treba svoje auto zbaviť nánosov posypovej soli. Tá sa totiž na podvozokoch, či blatníkoch dokáže držať poriadne dlho a vášmu autu počas tej doby rozhodne nepomôže.

Aktuálne alebo nové PZP a tiež nezabudnúť na diaľničnú známku

Jeden rok, to je poistná doba povinného zmluvného poistenia (PZP). Keďže PZP má v ponuke viacero poisťovní, ktoré pravidelne upravujú svoju ponuku, nezaškodí si počas doby, keď je možné aktuálne PZP vypovedať, spraviť malý prieskum trhu a zistiť, či náhodou nemôžete ušetriť uzatvorením povinného zmluvného poistenia v inej povinnosti. Skvelým pomocníkom je pri tomto úkone praktická PZP kalkulačka, do ktorej stačí zadať údaje potrebné na výpočet PZP len raz a automaticky vám zobrazí ponuky všetkých poisťovní.

Pre vodičov, ktorý pravidelne využívajú diaľnice a teda si kupujú diaľničnú známku na celý rok, je raz ročne aj doba, kedy si treba kúpiť novú diaľničnú známku. Môže sa to zdať ako drobnosť, ale treba na to myslieť, aby sa vám nestalo, že na diaľnicu zo zvyku „vybehnete“ a až potom si uvedomíte, že už nemáte platnú diaľničnú známku.

(Inz)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof