Čajky v španielskej Girone zabojujú o postup do play-off Eurocupu

Pred Piešťanskými Čajkami je zatiaľ najdôležitejší zápas sezóny 2023/2024. Na záver skupinovej fázy Eurocupu sa predstavia v španielskej Girone (streda 29. novembra o 19.15 h). Duel s lídrom B-skupiny rozhodne o tom, či si aktuálny majster Slovenska po roku zopakuje účinkovanie v play off tejto súťaže.

Čajky dnes hrajú v Girone o postup do play-off Eurocupu Women. (Autor: Lukáš Droppan)

Karty sú pred posledným kolom rozdané jasne, Girona má istotu prvého miesta v „béčku“, keď zatiaľ nenašla premožiteľa a miestenku do play off má z druhého miesta aj poľský Gorzów. Piešťany momentálne okupujú tretiu priečku s bilanciou dvoch výhier a troch prehier, s aktuálnym skóre sa nachádzajú na pozícii, ktorá zaručuje účasť vo vyraďovacej fáze. „Ako sme pripravení, sa ešte len uvidí v stredu. Verím, že splníme to, čo sme si stanovili. Dúfame, že nám to pomôže v prípade postupu, ale nie je to len v našich rukách. My sa musíme sústrediť hlavne sami na seba, nedívať sa okolo. Všetci vieme, do čoho ideme a o čo hráme. Poznáme systém a pravidlá súťaže, stále sme na postupovej pozícii. Musíme byť pripravení na to, že budeme hrať na skóre a udržanie nádejného výsledku. Budeme sa o tom baviť, rozoberať a verím, že sa nám to podarí. Ak by to nevyšlo, tak minimálne chceme odísť zo zápasu so vztýčenou hlavou,“ povedal tréner Piešťan Peter Jankovič.

Zopakovanie postupu do play off by bolo pre klub z kúpeľného mesta úspechom, dôležitosť zápasu si uvedomujú a podľa toho sa na vystúpenie s Gironou pripravovali. Po reprezentačnej prestávke dokázali vyhrať všetky stretnutia, navyše vo víkendovom súboji s Košicami sa podarilo aj kontrolovať minutáž kľúčových hráčok. „Vieme, že to bude ťažký a fyzický zápas, ale v prvom meraní síl sme ukázali, že s Gironou vieme hrať. Chceme uspieť, ale k tomu bude potrebný z našej strany veľký výkon. Dôležitá bude koncentrácia na defenzívu, útok už potom príde. Je to dôležitý duel, ale myslím si, že musíme hrať tak, ako vieme a bez tlaku. Verím tomuto tímu a viem, že dáme do toho všetko,“ prezradila rozohrávačka Čajok Evita Herminjardová

Pred viac ako mesiacom dokázali Piešťany v Diplomat aréne favorizovanému španielskemu tímu vzdorovať, nebyť jednej nevydarenej sekvencie, tak to mohlo dopadnúť lepšie, ako napokon bolo konečné skóre zápasu – 53:68. „Bol to veľmi ťažký zápas. Veľmi dobre sme začali, ale celé stretnutie nás stála druhá štvrtina, v ktorej sme sa nedokázali presadiť a dostali sme ľahké body. V druhom polčase sme sa vrátili späť do hry, náskok súpera sme stiahli, ale Girona ukázala veľkú kvalitu a 40 minút si hrala svoj basketbal, tvrdý, agresívny, s nepríjemnou obranou a rýchlym prechodom do útoku. Čo hráčka, to pojem. Je to tím, ktorý hrával dlhé roky Euroligu, čiže vieme, do čoho ideme,“ vrátil sa Jankovič k tomuto duelu.

Úradujúci šampión Niké Extraligy žien by už po zápase s Gironou mohol vedieť, ako to vyzerá s jeho šancami na play off v Európskom pohári, keďže väčšina priamych konkurentov hrá svoje stretnutia v skorších časoch. Španielsky tím počas víkendu zvíťazil nad Gran Canariou 83:64, ale proti Piešťanom nebude mať k dispozícii jednu z kľúčových hráčok. Americká rozohrávačka Kelsey Mitchellová si v týchto dňoch plní reprezentačné povinnosti v 3×3 basketbale.

„Bojovný a koncentrovaný výkon, energia v každej sekunde. Keby to nešlo podľa našich predstáv, tak nemôžeme dať dole hlavy, ale bojovať. Možno dve vydarené minúty nám pomôžu k tomu, aby sme si splnili náš sen. Od začiatku bude potrebná veľká koncentrácia, až potom budeme rozmýšľať, či to bolo dobré a stačilo to. Hrať proti takýmto tímom môže byť pre nás sviatkom a môžeme sa učiť. Rozhodne však nejdeme do toho odovzdane, my vieme, o čo hráme a urobíme všetko, aby sme urobili čo najlepší výsledok,“ načrtol kormidelník Piešťan možnú cestu k úspechu.

Tabuľka B-skupiny:

  1. Girona 5 4 0 422:335 10 – postup do play off
  2. Gorzów 5 3 2 396:369 8 – postup do play off
  3. PIEŠŤANY 5 2 3 349:334 7
  4. Dudelange 5 0 5 298:427 5
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila