Tajomstvo a zmysel života i Perinbaba

Filmové premietania v najväčšom jednosálovom kine na Slovensku pokračujú. Dom umenia Piešťany predstaví už vo štvrtok 30. novembra o 18.00 h v premiére film Tajomstvo a zmysel života a o týždeň neskôr, v piatok 8. decembra o 17.00 h, zasa na plátne uvidíte Perinbabu a dva svety.

Film Tajomstvo a zmysel života uvidíte v Dome umenia vo štvrtok 30. novembra. foto: Itafilm

Vo štvrtok 30. novembra je pripravená slovenská premiéra filmu Tajomstvo a zmysel života. Čo je zmyslom života? Čo je láska, humor, strach a smrť? Je všetko len sen? Kto sme a kam smerujeme? Prebudíme sa, spomenieme si? Na tieto a ďalšie otázky sa snaží nájsť odpoveď nový celovečerný film Petra Vachlera.

Hoci snímka beží v kinách od 23. novembra, už dovtedy stihla vypredať prostredníctvom predpremiér viac ako 11-tisíc vstupeniek. Film odhaľuje na pozadí zdanlivo obyčajného ľudského príbehu dôležité aspekty a svety, ktoré zostávajú bežnému vnímaniu skryté. Na rýdzo autorskom projekte jeho autor pracoval takmer desať rokov.

V piatok 8. decembra o 17.00 h sa na plátne Domu umenia objaví jeden z najočakávanejších slovenských filmov súčasnosti a zároveň veľkolepá filmová rozlúčka s režisérskou legendou Jurajom Jakubiskom. Pokračovanie jeho kultovej vianočnej rozprávky – Perinbaba a dva svety – je plné fantázie, náročných trikov aj humoru a prináša príbeh pre všetky generácie. Lukáš, syn pôvodných hrdinov Alžbetky a Jakuba, sa vydáva na strastiplnú cestu do bájnej krajiny hojnosti za dobrodružstvom a pravou láskou.

Na ceste ho chráni a pomáha mu jeho kmotra Perinbaba, kým Zubatá sa mu snaží ublížiť a kladie mu polená pod nohy podobne ako jeho otcovi Jakubovi. Čoskoro sa Lukáš spriatelí s múdrym psíkom Uchom a spoločne sa vydajú na cestu do bájnej krajiny hojnosti, ktorá podľa legendy leží za siedmimi horami a siedmimi morami až na samom konci sveta. Počas svojho putovania sa dostanú do väzenia, zničia aj zachránia veľkú svadbu v meste, v krajine divožienok sa Lukáš zamiluje, spolu pomôžu zachrániť pohyblivé mesto a v kráľovstve, z ktorého zmizli všetky ženy, sa stretnú v súboji s havraními bojovníkmi.

Vďaka trikom a novým technológiám sa na plátno v úlohe Perinbaby vráti ikonická talianska herečka Giulietta Masina.

Vstupenky si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia alebo prostredníctvom webovej stránky domumenia-piestany.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 9. mája. Tento deň je Dňom Európy a Európskym dňom opery. Meniny má Roland.
  • 09.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 9. mája 2024
Meniny má Roland, zajtra Viktória