Predpremiéra nového programu Lúčnice v Piešťanoch!

Viac ako sto účinkujúcich umelcov z Lúčnice prináša nový program s názvom Svetozár Stračina – Počuť vôňu živého. Súčasťou predstavenia sú ikonické tance, veľké zborové scény aj známe filmové hudobné kompozície pri príležitosti 75. výročia Lúčnice. V piešťanskom Dome umenia program uvidíte v predpremiére už vo štvrtok 7. decembra o 19.00 h.

V programe venovanom umeniu Svetozára Stračinu sa predstaví viac ako sto členov Lúčnice. foto: Lúčnica

Skladateľ, ktorého hudobné kompozície nadchýnajú aj tých, ktorí sa tradíciám vyhýbajú. Celovečerný program Lúčnice venovaný dielu jednej z jej ústredných tvorivých osobností, Svetozárovi Stračinovi, hudobnému skladateľovi, ktorý pre Lúčnicu skomponoval množstvo skladieb i scénických programov. Jeho prvé stretnutia s Lúčnicou a profesorom Štefanom Nosáľom boli pre jeho tvorbu zlomové a určujúce. V podaní viac ako sto účinkujúcich umelcov Lúčnica prináša v programe ikonické tance, veľké zborové scény aj známe filmové hudobné kompozície.

„Tradičnú kultúru môžem akceptovať alebo nevšímať si ju. Tým ale ochudobním iba seba, lebo ona bude tradíciou ďalej. Ja ostanem bezdomovcom, ostanem iba človekom do počtu. No takí ľudia do počtu sa dajú ľahko ovládať, dajú sa ľahko riadiť. Človek bez vzťahu k tradíciám nemá na čo nadväzovať.“ Svetozár Stračina.

Tanečníkov a spevákov z Lúčnice bude počas pocty tomuto umelcovi sprevádzať 45-členný orchester. Predstavenie trvá približne 85 minút s prestávkou a cena vstupenky je 36 eur. Zakúpiť si ich môžete prostredníctvom webovej stránky vstupenky.lucnica.sk alebo v pokladni Domu umenia Piešťany. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 9. mája. Tento deň je Dňom Európy a Európskym dňom opery. Meniny má Roland.
  • 09.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 9. mája 2024
Meniny má Roland, zajtra Viktória