Nohejbalisti z Vrbového vybojovali ligový titul

  • Šport / Ostatné športy
  • 28. novembra 2023, 22:00

V Zalužiciach sa v dňoch 11.-12. novembra uskutočnilo finálové kolo Slovenskej nohejbalovej ligy žiakov. Na programe boli sobotňajšie štvrťfinálové a semifinálové zápasy a v nedeľu stretnutie o tretie miesto a finále.

Úspešný tím nohejbalistov Vrbového vo finálovom kole v Zalužiciach. (Autor: NK Vrbové )

nich družstvá, ktoré v základných skupinách východ a západ obsadili druhé, respektíve tretie miesto. Tímy, ktoré základné skupiny vyhrali, postúpili priamo do semifinále. V prvom štvrťfinále si Belá nad Cirochou poradila s Martinom 4:1 a v druhom Vrbové zdolalo hladko Zalužice 4:0. Nasledoval zápas o konečné piate miesto, v ktorom Martin zdolal Zalužice 4:2.

V prvom semifinálovom zápase proti sebe nastúpili Trebišov a Vrbové. Nohejbalisti Trebišova ako obhajcovia titulu a víťazi základnej skupiny východ boli jasným favoritom. Vrbovskí žiaci sa favorita nezľakli a od prvej lopty hrali výborný útočný nohejbal. Súper nedokázal nájsť recept na ich hru, a tak Vrbové zdolalo Trebišov 4:2 a postúpilo do finále.  V druhom semifinále proti sebe nastúpili Revúca a Belá nad Cirochou. Revúca, ktorá vyhrala základnú časť ligy v skupine západ, potvrdila úlohu favorita a zvíťazila 4:1.

V nedeľu sa tak v zápase o tretie miesto stretli družstvá Trebišova a Belej nad Cirochou. Vo veľmi vyrovnanom stretnutí nakoniec Trebišov vyhral tesne 4:3.

Vo finále na seba narazili družstvá, ktoré sa dobre poznajú zo základnej skupiny západ – Vrbové a Revúca. V tomto ročníku už odohrali spolu dva zápasy s bilanciou 1:1 a len o skóre skončila Revúca v skupine západ na prvej priečke. Vrbovskí nohejbalisti vstúpili do súboja výborne, keď vyhrali úvodnú trojku. Následne naša druhá dvojka svoj zápas prehrala, ale vzápätí naša prvá dvojka zvíťazila. Po troch zápasoch bol stav 2:1. Nasledoval veľmi dôležitý singel, v ktorom David Hornák nezaváhal, súperovi nedal šancu a upravil na 3:1 pre Vrbové. David počas finálového víkendu vyhral všetky singlové zápasy.

Vrbovčania dúfali, že v nasledujúcej trojke už dosiahnu posledný štvrtý bod, ale nestalo sa. Po zranení ich opory zadných radov, Niny Vargovej, muselo prísť k vynútenému striedaniu. Striedajúci Alex Kupčo spolu s Oliverom Kolníkom a Davidom Hornákom robili, čo mohli, ale prehre nezabránili. Nasledovala naša druhá dvojka proti druhej dvojke súpera, kde Vargovú musel nahradiť iba 12-ročný Marko Milec, ktorý sa nezľakol náročnej situácie a spolu s Kupčom zdolali v troch setoch chlapcov z Revúcej 2:1. Konečný výsledok: Vrbové – Revúca 4:2.

Celkové poradie Slovenskej nohejbalovej ligy žiakov 2023: 1. Vrbové, 2. Revúca, 3. Trebišov, 4. Belá nad Cirochou, 5. Martin, 6. Zalužice

Vrbovskí žiaci si odniesli zo Zalužíc najcennejšiu trofej – stali sa víťazmi ligy pre rok 2023. Spokojní, ale veľmi unavení priznali, že ich tvrdý a poctivý tréning mal zmysel a boli patrične odmenení. Dúfame, že ich úspech bude motiváciou do ďalšej práce všetkých členov Nohejbalového klubu Vrbové. Na záver klub ďakuje za podporu Mestu Vrbové a sponzorom.

zdroj: NK Vrbové 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana