Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

Už šiesty ročník celoslovenskej výzvy s názvom Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? je spustený. Zber škatúľ sa uskutoční od 20. novembra do 4. decembra, pričom naplnené škatule môžete opäť odovzdávať aj v Piešťanoch.

(Autor: FB Startlab)

Hlavným cieľom zbierky Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? je potešiť na Vianoce seniorov žijúcich v domovoch dôchodcov po celom Slovensku. Zapojiť sa môže ktokoľvek – stačí nájsť vhodnú škatuľu od topánok, obaliť ju baliacim papierom, nakúpiť niekoľko užitočných vecí, vložiť ich do škatule a zaniesť na zberné miesto. Organizátori sa už postarajú o to, aby pred najkrajšími sviatkami v roku potešili čo najviac seniorov.

Škatuľa by mala obsahovať z každého rožku trošku, takže ju naplňte niečím voňavým (sprchovací gél, šampón, sprej, tekuté mydlo, parfum), niečím sladkým (ovocné detské taštičky, čokoláda, cukríky, DIA sladkosti), niečím slaným (chrumky, keksy), niečím teplým (čaj, káva), niečím na zábavu (krížovky, časopis, kniha), niečím zo srdca (pohľadnica, kresba, hrnček, pohár, drobnosť, čo poteší) a niečím mäkkým (rukavice, ponožky). Zabaľte zvlášť vrch a spodok škatule, aby sa dala otvoriť – organizátori musia ešte skontrolovať, čo sa v nej nachádza, prípadne doložia drobnosti od žiakov alebo sponzorov.

Nezabúdajte, že v súčasnej epidemiologickej situácii treba dodržiavať hygienu. Pred prípravou škatule si dôkladne umyte ruky mydlom alebo dezinfekciou, počas prípravy na škatuľu nekašlite a nekýchajte. Odovzdajte ju kontaktnej osobe alebo na zberné miesto z oficiálneho zoznamu do 2. decembra. Organizátori prosia, že tam, kde je možnosť odovzdať škatuľu na externé zberné miesto, uprednostnite ho pred návštevou domova kontaktnej osoby.

Prvou kontaktnou osobou v Piešťanoch je Ľudmila Kušniráková. Informovať sa môžete e-mailom kusnirakova.ludmila@gmail.com, resp. na tel. 0918/970 908. Zberným miestom je cestovná agentúra Mar Travel na Námestí slobody (po – pi 9.00 – 18.00 h).

Druhou kontaktnou osobou je Alena Boorová, a to prostredníctvom e-mailu alenaboorova1412@gmail.com alebo tel. 0904/653 288. Škatuľu môžete odniesť do Záhradného centra Charvát na Ulici A. Hlinku (po – pi 8.00 – 17.00, so 8.00 – 12.00 h) alebo do novinového stánku Tempres na autobusovej stanici (po – pi 5.00 – 17.00 h, so 8.00 – 12.00 h). 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard