Čajky privítajú Košice netradične v nedeľu, chcú im odplatiť zatiaľ jedinú prehru v extralige

Niké Extraliga žien pokračuje pre Piešťanské Čajky dôležitým duelom, v dohrávke 9. kola privítajú v Diplomat aréne zatiaľ jediného ligového premožiteľa v sezóne – Young Angels Košice.

Piešťanské Čajky netradične v nedeľu o 17:00 privítajú Young Angels Košice. (Autor: Lukáš Droppan)

Práve klub z východu Slovenska sa postaral o koniec úctyhodnej víťaznej série majstra Slovenska, hneď v 2. kole zvládol ofenzívnu prestrelku na domácej palubovke lepšie – 97:94. Odvtedy sa Košičanky napevno usadili v top štvorke, aj keď napríklad dôležitý duel s Ružomberkom nezvládli podľa svojich predstáv (65:76).

„S Košicami nás čaká ťažký zápas. Myslím si, že v 2. kole sme nepredviedli to, čo sme chceli a zaslúžene sme prehrali, takže máme im čo vracať. Pevne verím, že tie zápasy, ktoré sme odvtedy odohrali, tak nás posunuli o veľký krok dopredu a bude to aj tak na palubovke vyzerať. Nečaká nás nič ľahké, príde mladý tím, ktorý vie hrať basketbal a je doplnený o Američanky. Musíme byť v strehu, minimalizovať chyby, ktoré sme robili v prvom zápase a dúfam, že nám tento zápas prospeje smerom k stredajšiemu stretnutiu v Girone. Tréningov totiž nebude veľa, takže to musíme brať aj ako kvalitnú prípravu. Košice sú určite kvalitným súperom, takže treba nastúpiť veľmi zodpovedne a nepripustiť si žiadne ďalšie zaváhanie. Určite chceme tento zápas vyhrať,“ vyhlásil tréner Peter Jankovič.  

Aktuálne sú Young Angels v tabuľke na 4. mieste s bilanciou 5 výhier a 3 prehier. Pred týždňom im vôbec nevyšiel duel s vicemajstrovskou Banskou Bystricou, doma s ňou prehrali až priveľmi hladko – 68:110. Pravda, k dispozícii nebola jedna z Američaniek, pre zranenie absentovala Caroline Littlefield. Zahraničné hráčky sú kľúčom v košickej hre, okrem spomínanej Littfield sa spoliehajú ešte na Hailey Leidel a Kristinu King. Zo slovenských basketbalistov predstavuje najväčšiu hrozbu Barbora Bohušová a Katarína Šedivá.

„Odohrali sme s nimi na ich palubovke ťažký zápas. Poznáme tím Košíc dobre, ale my vieme, čo musíme teraz urobiť. Bude potrebné držať sa našich pravidiel a myslím si, že s podporou našich fanúšikov to napokon dopadne tak, ako to chceme my. Sme družstvo, ktoré chce v každom zápase vyhrať a to nás ženie dopredu,“ uviedla Andželika Mitrasinović.

Piešťany sa nachádzajú v dobrom rozpoložení, začiatok po reprezentačnej prestávke im vyšiel podľa predstáv. Najskôr v Niké EXZ triumfovali v Šamoríne (86:37) a hneď na to prišiel aj dôležitý triumf v Eurocupe, výhra nad Dudelange (81:54) uchovala ich nádeje na postup do play off. Stretnutie s Košicami je generálkou na najdôležitejší zápas sezóny 2023/2024, proti Girone. Čajky chcú doma zároveň odčiniť zaváhanie a potvrdiť status lídra Niké EXZ:

Zápas Piešťanské Čajky – Young Angels Košice je na programe v nedeľu 26. novembra o 17.00 hvstupné na toto stretnutie je 6€ a pokladňa sa otvára tradične 60 minút pred začiatkom stretnutia.

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea