Hasiči zachránili labuť omotanú silonom

Piešťanským hasičom v pondelok 13. novembra oznámili, že na Obrázkovej hore v obci Banka horí. Hasiči tam vyšli najskôr tatrovkou, ale keďže bol terén podmáčaný a veľké vozidlo by zapadlo, veliteľ zásahu sa rozhodol pre nasadenie štvorkolky. A hoci následne na nej prehľadali celé okolie, ani požiar, ba ani dymenie nezaznamenali. Išlo teda o planý poplach.

(Autor: OR HaZZ Piešťany)

Minulý týždeň sa hasiči opäť borili s prekážkami na cestách nášho regiónu. Pílili a odpratávali popadané stromy a konáre. Prvý výjazd mali v utorok 14. novembra o polnoci. Pod Havranom smerom na Topoľčany spadol na cestu strom, zahatal oba jazdné pruhy. Hasiči cestu spojazdnili. Podobný zásah mali v sobotu 18. novembra popoludní na ceste medzi Piešťanmi a Ratnovcami. Tam padla na chodník a cez jeden jazdný pruh koruna stromu. Príslušníci HaZZ Piešťany uvoľnili cestu i chodník, zároveň riadili dopravu. Pretože nad cestou viseli aj ďalšie zlomené konáre, preventívne ich odstránili.

Do rybárskeho silonu pri brehu Lodenice sa v nedeľu 19. novembra zamotala labuť. Hasiči pomocou klieští silon rozstrihli. Prekontrolovali tiež zobák pre prípad, že by bol poškodený háčikom. Ak by labuť hovorila ľudskou rečou, určite by po tejto dramatickej situácii poprosila rybárov, aby silony z vody vyťahovali.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof