Eurocup: Čajky dnes hostia luxemburský Dudelange, pomôže im už aj uzdravená Mandić

Po viac ako mesačnej absencii sa vo víkendovom ligovom zápase so Šamorínom vrátila do zostavy Piešťanských Čajok Ana Mandić. Reprezentantka Chorvátska prezradila v rozhovore, aká bola cesta zo zranenia a čo očakáva od zápasu s Dudelange.

Ana Mandić verí, že Čajky bude podporovať zaplnená Diplomat aréna. (Autor: Lukáš Droppan)

„Som konečne späť a je to skvelý pocit. Na palubovkách a v zápasoch som absentovala viac ako 5 týždňov, čiže cesta naspäť nebola jednoduchá. Každý v klube a okolo neho mi pomohol k tomu, aby to bolo čo najmenej bolestivé a návrat čo najrýchlejší. Chcela by som sa im touto cestou poďakovať všetkým, že som vďaka ním späť,“ povedala Mandić k svojmu návratu do zostavy.

Zranenie ju síce vyradilo na dlhší čas z hry, ale s tímom bola pri každej príležitosti a vždy ju bolo nielen vidieť, ale aj počuť na lavičke. „Každý zápas som povzbudzovala najviac ako to bolo možné, tlieskala som, fandila som a ‘ajde‘ znamenalo pre tieto dievčatá veľa,“ uviedla hráčka Čajok.

V sobotu sa uskutočnil jej úspešný návrat na palubovky, pri výhre so Šamorínom absolvovala 22 minút, počas ktorých zaznamenala 12 bodov, 5 doskokov, 2 asistencie a 4 zisky. „S prvým zápasom som spokojná. Potrebujem čas, aby som sa opäť  dostala do formy, ale príde to,“ uviedla Mandić k svojmu výkonu.

Jej návrat je dobrou správou pre trénera Petra Jankoviča, chorvátska basketbalistka tak bude pripravená pomôcť tímu v stredajšom eurocupovom stretnutí proti luxemburskému Dudelange: „Každý zápas v Európskom pohári je ťažký a náročný. Musíme byť čo najviac koncentrované na pokyny trénera a ako vždy, aj v tomto prípade bude kľúčom k víťazstvu obrana,“ načrtla pivotka Čajok zápasový plán.

K tomu, aby slovenský basketbal mal zastúpenie aj naďalej v Eurocupe, bude potrebná aj vaša podpora z tribún Diplomat arény. Vystúpenie Piešťanských Čajok proti T71 Dudelange je na programe v stredu 22. novembra o 18.00 h, vstupné na tento zápas je 9€.

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea