Tréner Čajok pred zápasom s Dudelange: Nič nepodceniť a podať koncentrovaný výkon

Piešťanské Čajky majú pred sebou predposledný zápas v B-skupine Eurocupu. Proti luxemburskému Dudelange nechcú pripustiť prekvapenie a zostať v hre o postup do play off. Nielen na tému najbližšieho súpera, ale aj aktuálneho stavu v tíme, sme sa zhovárali s trénerom Petrom Jankovičom.

Tréner Piešťan Peter Jankovič v rozhovore s kapitánkou Annou Jurčenkovou. (Autor: Lukáš Droppan)

Po dvojtýždňovej reprezentačnej prestávke sa pre piešťanský tím opäť rozbehol zápasový program. Prvé voľno v sezóne 2023/2024 prišlo po 13 odohraných zápasoch. „Všetkým nám to padlo vhod, pred reprezentačnou prestávkou sme mali veľmi ťažký program. Tri týždne boli veľmi vyčerpávajúce, náročné zápasy, veľa cestovania. Dopriali sme si aj pár dní oddychu, ale už sa dlhšiu dobu pripravujeme na to, aby sme boli pripravení na ďalšiu časť sezóny. Pevne verím, že sme nabrali energiu a budeme nachystaní na zostávajúce zápasy,“ povedal na úvod tréner Čajok Peter Jankovič.

Prestávka pomohla aj k tomu, aby sa zlepšil zdravotný stav v tíme. Víkendovou udalosťou bol návrat Any Mandić do zostavy, postupom času by už čoskoro mohli byť Piešťany opäť v plnej sile. „Som rád, že Ana sa vrátila a je takmer v 100-percentnom stave. Už normálne trénuje a odohrala už aj zápas v Šamoríne. Žiaľ, z reprezentácie sa vrátila chorá Nataša Taušová, takže celý týždeň nebola k dispozícii.V pondelok sa zapojí do tréningu Radka Stašová, ale ešte určite nenastúpi tento týždeň, no jej návrat sa blíži, čo ma teší. Máme nejaké boľačky, tak verím, že do stredy sa to vyrieši a nastúpime čo v najsilnejšom zložení,“ prezradil kouč aktuálne informácie o tíme.

Úspešne v tomto smere vyzeral návrat na palubovky, v previerke na stredajšie vystúpenie s Dudelange, zvíťazil majster v Šamoríne 86:37. „Zápas sme zvládli tak, ako sme chceli. Myslím si, že to bol dobrý rozbeh. Dali sme si na začiatku zápasu nejaké úlohy, ktoré sa nám darilo plniť, za čo som rád. Všetky dievčatá si zahrali, čiže verím, že to pomôže pred ťažkými 2 týždňami, ktoré nás čakajú. Musíme byť pripravení a koncentrovaní na každý jeden zápas,“ vyhlásil Jankovič.

Koncentrácia je aktuálne už na tím z Luxemburska. Prvý zápas s Dudelange dopadol pred mesiacom úspešne, výhrou 70:52. „Bol to veľmi ťažký zápas, vzhľadom na to, že sme nezvládli domáci duel s Gorzówom, tak sa nám išlo do Dudelange trochu ťažšie. Prvý polčas aj tak vyzeral, v podstate sme sa oťukávali a skončilo to iba o 2 body. Zlepšenou hrou, hlavne v tretej štvrtine, sme si naklonili výhodu na našu stranu, vybudovali si komfortný náskok, ktorý sme do konca zápasu udržiavali. Určite máme príjemné spomienky na toto víťazstvo, ale nerodilo sa úplne ľahko,“ zaspomínal kormidelník Piešťan na tento zápas.

Postupová matematika v Eurocupe hovorí celkom jasnou rečou, šanca na pokračovanie je z tretieho miesta. Pokojne by sa dalo povedať, že najbližšie dni sú pre tím kľúčové z pohľadu prvej polovice sezóny. „Všetci vieme, o čo hráme, takže veľa sme sa o tom rozprávali. Určite urobíme všetko, aby sme boli úspešní. Žiaľ, nie je to len v našich rukách, ale budeme sa spoliehať aj na ostatné výsledky. Aj napriek tomu chceme urobiť maximum, čo je v našich silách a veriť, že sa nám podarí postúpiť do play off,“ uviedol Jankovič.

Čajky musia v tomto smere vyhrať, hlavne z toho pohľadu, že šancu na ich aktuálne umiestnenie má práve ich najbližší súper. „Vôbec by som Dudelange nepodceňoval, má svoju kvalitu a ukázali to v poslednom eurocupovom zápase s Gironou. U nich doma to bolo 7 minút pred koncom o 8 bodov, takže basketbal hrať vedia. Možno hrajú trochu inak, ako sme my zvyknutí, ale sú nepríjemní a nehrajú vo veľkej rotácii, čo im dáva trochu výhodu. Aj doma to bude náročné, ale ak chceme byť pripravení na zápas v Girone, tak musíme zápas bezpodmienečne vyhrať,“ vyhlásil na záver tréner Čajok.

K tomu, aby slovenský basketbal mal zastúpenie aj naďalej v Eurocupe, bude potrebná aj vaša podpora z tribún Diplomat arény. Vystúpenie Piešťanských Čajok proti T71 Dudelange je na programe v stredu 22. novembra o 18.00 h, vstupné na tento zápas je 9€.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea