Nevšedný deň u susedky

  • Kultúra a spoločnosť
  • 19. novembra 2023, 09:50

Ako ináč označiť dnešný deň? V piatok 10. novembra naša susedka Berta Cebová dovŕšila 90 rokov svojho života. Milá, dobrosrdečná, drobná žienka – susedka – nás pozvala na malé posedenie pri príležitosti jej okrúhleho jubilea.

Jubilantke Berte Cebovej želáme všetko najlepšie! (Autor: archív oslávenkyne)

Samotný fakt nevšedných 90. narodenín ma priviedol k myšlienke: „Nie je to ešte až také zlé…“ Myslím tým na medziľudské vzťahy. Žijeme v zložitých podmienkach, v ktorých sme svedkami rozdielnych materiálno-spoločenských vzťahov. Prejavujú sa už i v rodinách, ale aj medzi najbližších susedmi – nielen v medziľudských vzťahoch, ale tiež v názoroch na politickú scénu, ktorá vytvára medzi ľuďmi hlbokú priepasť,  aroganciu, ba až nenávisť.

Dlhé roky som sa snažila ako bytová dôverníčka viac o spájanie ako o rozdeľovanie ľudí, preto som rada, že moja snaha priniesla svoje ovocie. Mnohí už nie sú, žiaľ, medzi nami…, preto ma potešilo, že susedka z nášho vchodu, pani Berta Cebová, veľmi priateľská, ústretová a bezkonfliktná krehká jubilantka, nás pozvala, aby sme si s ňou pospomínali a oslávili jej životné jubileum. Napriek pozoruhodnému veku ukázala, že má dobrú pamäť, keď nám zarecitovala niekoľko veršov zo školských časov a z jej mladosti.

Práve takíto jednotlivci, ako je naša vzácna susedka, sú nádejou do budúcnosti v odcudzenom svete s umelou inteligenciou, že ešte dobrí ľudia žijú a priateľstvá i vzájomná úcta v mnohých srdciach pretrvávajú.

Našej jubilantke aj touto cestou prajem pevné zdravie, radosť v kruhu najbližších a jej priateľov. 

Veronika Cetliová

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof