Vianočná výzdoba rozžiari mesto a ulice od 24. novembra

Dominantou pešej zóny v Piešťanoch bude počas tohtoročných vianočných sviatkov približne štyridsať rokov stará a osemnásť metrov vysoká jedľa srienistá privezená zo Starej Lehoty. Centrum sa vianočnou výzdobou rozžiari od 24. novembra. Nebude chýbať ani obľúbený fotokruh na pešej zóne. Verejné mestské klzisko tento rok vianočnú atmosféru nedotvorí.

Súčasťou výzdoby bude tiež obľúbený fotokruh na pešej zóne. (Autor: am)

Vianočný stromček na Winterovej ulici je už na mieste. Jeho slávnostné rozsvietenie spojené s vystúpením žiakov základnej umeleckej školy je naplánované na piatok 24. novembra o 16.00 h.

Vianočná výzdoba v Piešťanoch bude tiež umiestnená napríklad na Námestí SNP, Nitrianskej ulici, Winterovej, časti Teplickej, Rázusovej ulici i v centre mesta vo forme ozdôb na stĺpoch verejného osvetlenia. Súčasťou výzdoby bude hlavný vianočný strom a obľúbený fotokruh na pešej zóne, tiež adventný veniec či svietiaca „fontána“ umiestnená vo fontáne Páv. Stromčeky ozdobia i sídliská Adam Trajan a Nikola Teslu.

Vianočnej výzdobe v centre bude dominovať osemnásťmetrová jedľa srienistá.

„Vianočná výzdoba bude v štandardnom režime, ako sú obyvatelia zvyknutí,“ informovala nás Monika Grznárová zo Služieb mesta Piešťany (SMP). Rozsvietením hlavného stromčeka sa začne postupne zapínať vianočná výzdoba v uliciach mesta. SMP budú výzdobu vypínať až po sviatku Troch kráľov.

Klzisko pred priorom ani tento rok nebude.

Verejná mestská ľadová plocha, ktorá dotvárala zimnú atmosféru, už tretiu sezónu po sebe v Piešťanoch nebude. Tá pôvodná by už potrebovala rozsiahlu obmenu konštrukčného materiálu a podľa slov riaditeľky SMP Hany Dupkaničovej nezanedbateľnou položkou sú i náklady na energie, na ktoré organizácia nemá dostatok vlastných finančných prostriedkov a zastupiteľstvo na tento účel nevyčlenilo v mestskom rozpočte ani jediné euro.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína