Basketbalistka Taušová si výbornými výkonmi vyslúžila pozvánku do reprezentácie

Basketbalistka Piešťanských Čajok, Nataša Taušová, si pred niekoľkými dňami vypočula príjemnú správu, vo veku 17 rokov si vyslúžila premiérovo pozvánku do ženskej reprezentácie Slovenska. Pred začiatkom kvalifikácie majstrovstiev Európy 2025 sme sa s hráčkou Čajok rozprávali nielen o tejto skúsenosti, ale tiež o tom, čo stojí za jej doterajšími výkonmi.

Nataša Taušová je dvojnásobným basketbalovým talentom roka na Slovensku. (Autor: Laco Duračka)

Doterajším vrcholom 17-ročnej Nataše Taušovej bola v slovenských farbách účasť v B-kategórii majstrovstiev Európy do 18 rokov. Teraz má možnosť zabojovať o prvú šancu a minúty medzi najlepšími hráčkami Slovenska. „Bola som určite milo prekvapená a chcela by som sa poďakovať trénerovi, že mi dal možnosť ukázať sa, že môžem trénovať a hrať zápasy aj na takejto úrovni. Celé toto znamená pre mňa veľmi veľa, je to pocta reprezentovať Slovensko v ženskej kategórii. Je to pre mňa ďalšia nová skúsenosť, aj mimo palubovky mám okolo seba skúsenejšie hráčky,“ načrtla svoje aktuálne dojmy hráčka Piešťan.

V reprezentačnom tíme je „benjamínom“, spolu s ňou sa dostala do 15-člennej širšej nominácie z mladších ročníkov aj Anna Laura Molnárová. Obe hráčky viedol na tohtoročnom šampionáte do 18 rokov z pozície hlavného trénera Peter Jankovič. „Chcem nabrať nové skúsenosti, je to predsa niečo iné, čo sa týka systému hry, keďže mám teraz iného trénera, ako to je v Piešťanoch. Chcem si z tohto celého zobrať najviac, čo sa bude dať. Zatiaľ nevnímam, že som najmladšia (úsmev), ale keď bude niečo potrebné, hneď to spravím, keďže to z tejto pozície aj vychádza,“ prezradila Taušová.

Aktuálna zdravotná situácia nielen v Piešťanoch (zranila sa Ana Mandičová), ale aj v reprezentácii Slovenska otvára pre 17-ročnú basketbalistku jedinečnú príležitosť. Zlomový okamih v podaní Taušovej prišiel v luxemburskom Dudelange, kde zaznamenala desať bodov. „Motivuje ma to. Po fyzickej a psychickej stránke je to pre mňa veľmi náročné, ale som za to veľmi vďačná, pretože ide o dobrú skúsenosť,“ uviedla krídelníčka Čajok.

V ďalších stretnutiach potvrdila svoj herný progres, v Ružomberku pomohla k víťazstvu tiež desiatimi bodmi. Nateraz najviac o sebe dala vedieť v poľskom Gorzówe, kde pomohla, že Piešťany bojovali do konca o víťazstvo. Napokon bola s 21 bodmi najlepšou strelkyňou tímu. Tento honor si následne zopakovala aj v Niké extralige žien, proti CBK Košice zaznamenala dokonca 25 bodov, čím si podľa všetkého stanovila svoje nové kariérne maximum. „Myslím si, že to vychádza z počúvania a plnenia pokynov trénera, ktoré dáva na palubovke. Hlavne je potrebné makať v obrane, v útoku už potom niečo popadá,“ dodala Taušová na margo svojich výkonov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea