Premietnu aj divácky úspešný film Oppenheimer

Dom umenia Piešťany pripravil pre milovníkov kinematografie na najbližšie obdobie rôznorodé filmové produkcie.

foto: Universal Studios

V utorok 14. novembra o 18.00 h si môžete vychutnať úspešný film Oppenheimer. Je príbehom muža, ktorý riskoval zničenie sveta, aby ho tým zachránil. Režisér Christopher Nolan prepožičal svoj rozprávačský talent životopisnému filmu o vynálezcovi atómovej bomby. Oppenheimer nie je klasicky vyrozprávaný životopisný film. O jeho výnimočnosti svedčí nevídané herecké obsadenie na čele s Cillianom Murphym (Počiatok, Temný rytier).

V čase, keď druhá svetová vojna ešte vyzerala nerozhodne, sa na diaľku odohrával dramatický súboj medzi Spojenými štátmi a Nemeckom o to, kto prvý zostrojí atómovú bombu a získa rozhodujúcu prevahu nad nepriateľom. V Amerike bol tento tajný výskum známy ako Projekt Manhattan a jedným z jeho kľúčových aktérov bol astrofyzik Robert Oppenheimer. Pod obrovským časovým tlakom sa spolu s tímom ďalších vedcov snažil zostrojiť vynález, ktorý mal potenciál zničiť svet. Bez jeho včasného dokončenia by sa ten istý svet nedal zachrániť. „Je to nesmierne rozsiahly a naratívny príbeh, pravdepodobne jeden z najnáročnejších projektov, na ktorých som kedy pracoval,“ hovorí režisér Nolan, podľa ktorého bolo azda najväčším sústom verné stvárnenie testu Trinity, prvého riadeného výbuchu atómovej bomby v histórii, ktorý bol nakrútený bez použitia počítačovej animácie.

Vo štvrtok 16. novembra o 18.00 h sa v Dome umenia začínajú desiate Hry o život. Osemnásťročný Coriolanus Snow čaká len na to, ako v nich zahviezdi. Tento rok bude mentorom jedného z vyvolených. Tvrdo drel, aby dokázal naplno využiť svoj šarm, vedomosti a zručnosti a doviesť svojho vyvoleného k víťazstvu. Lenže šťastena mu nepraje. Jeho vyvolenou je dievčina z chudobného dvanásteho obvodu, tej najväčšej spodiny v celom Paneme. V aréne to bude súboj na život a na smrť. Mimo arény sa v Coriolanovi však prebúdzajú city, a tak sa musí rozhodnúť, či bude dodržiavať pravidlá, aj keď mu jeho pud sebazáchovy radí niečo úplne iné. Boj o prežitie nakoniec odhalí, kto je nevinné vtáča a kto had, čakajúci na svoju príležitosť zaútočiť.

Vstupenky si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia alebo prostredníctvom webovej stránky domumenia-piestany.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika