Výstavná sieň Fontána rozkvitla obrazmi Piešťan

Vo Výstavnej sieni Fontána otvorili novú výstavu obrazov. Vo štvrtok 2. novembra sa v priestoroch na Beethovenovej ulici zišli obdivovatelia umenia, aby si prezreli selekciu malieb trojice autorov – Alojza Majerníka, Rudolfa Rypáka a Marianny Ručkayovej. Na stenách sa nachádzajú maľby plné farieb, kvetov, známych miest a scenérií Piešťan.

Vo Výstavnej sieni Fontána uvidíte pohľady na známe zákutia mesta Piešťany. (Autor: am)

Slávnostnú vernisáž otvorili tóny piesne Can You Feel the Love Tonight v saxofónovom prevedení žiačky Základnej umeleckej školy v Piešťanoch. Po hudobnom vstupe sa návštevníkom prihovoril poverený riaditeľ mestského kultúrneho strediska Martin Svorad, ktorý prítomných nielen privítal, ale uviedol i kurátora výstavy, výtvarníka Jozefa Švikruhu. Ten každého z vystavujúcich autorov bližšie predstavil a priblížil ich tvorbu a umelecký prejav.

Neskôr dostali slovo samotní umelci. „Veľká vďaka patrí vám všetkým, ktorí ste ma prekvapili hojnou účasťou. V dnešnej dobe je raritou počuť niečo pekné, povzbudivé, inšpiratívne a ešte ťažšie je niečo také ponúknuť ľuďom. Táto výstava by mala byť o potešení ľudských duší obyvateľov a návštevníkov Piešťan. Našimi obrazmi chceme ukázať bežné pohľady okolo nás vo farbe s pulzujúcim nábojom bežného sveta, ktorý nás niekedy poteší, inokedy unavuje a až nemilo prekvapí,“ povedal predseda Výtvarného klubu Piešťany, Rudolf Rypák.

Návštevníkom sa prihovoril aj Alojz Majerník, ktorý stál na čele výtvarného klubu polstoročie. Pripomenul, že v budúcom roku čaká toto zoskupenie významné jubileum – šesťdesiat rokov pôsobenia. Pri tejto príležitosti by chcel zorganizovať veľkú výstavu, na ktorej by sa prezentovali súčasní, ale aj bývalí členovia klubu.

Výstavu s názvom Rozkvitnuté Piešťany si vo Fontáne môžete pozrieť do 15. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof