Útulkáči prosia o pomoc

Piešťanský útulok sa stará o desiatky psov i mačiek a stav neklesá, práve naopak. Ďalšie a ďalšie prírastky si vyžadujú nielen opateru, ale aj nákladnú zdravotnú starostlivosť.

Kocúrik Rege musel podstúpiť finančne nákladnú liečbu. (Autor: FB Viac úsmevov:))

„Milí priatelia, nezvykneme často prosiť, ale prílev mačičiek nám dá zabrať. Ich veterinárne ošetrenia sú nákladné, väčšina z nich príde s ušným svrabom, chorými očami, tráviacimi problémami. Spotreba liečiv je veľká. Jeden z nich je kocúrik so šiestich súrodencov nájdených pred útulkom,“ uviedli ošetrovatelia na svojej sociálnej sieti a priblížili, že šesť mačiatok našli v škatuli, z toho boli štyri mačičky a dva kocúriky. Majú však herpesové očká, jeden čierny kocúrik je stále na klinike, dostáva infúzie, bol apatický a dehydrovaný, nevedel si regulovať teplotu, sám jesť, no bojoval. Ryšavky sa už medzičasom adoptovali, zostali len dva čierne kocúriky.

„Liečba kocúrika Rege trvala dlho. Momentálne je stabilizovaný v dočasnej opatere, začal sám jesť a darí sa mu dobre. Jeho liečba a hospitalizácia nás vyšla na 268 eur, čo je pre náš rozpočet veľká položka. Touto cestou prosíme o finančnú pomoc na úhradu nákladov. Budeme povďační za každý cent a vopred ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodnú prispieť,“ dodali ošetrovatelia.

Prispieť sa dá na účet v Tatra banke – IBAN: SK5011000000002926886043, BIC: TATRSKBXXXX, alebo v Poštovej banke – IBAN: SK5865000000000020046882, BIC: POBNSKBA. Peniaze môžete tiež poslať cez PayPal na utulok@utulok-piestany.sk, uveďte heslo REGE.

Ak by ste chceli útulku pomôcť materiálne, zíde sa Fixinela, Pulirapid, Jar, tekuté mydlo, pracie kapsuly, taktiež cestoviny, ryža, papierové utierky, vatové tyčinky, malé lopatky a metličky či 120-litrové plastové vrecia na odpad. Priniesť môžete aj sacie podložky, sensitive krmivo, posteľnú bielizeň a neskôr v zime deky a koberce. Matrace, periny a vankúše nenoste! Vždy pomôžu i odčervovadlá a odblšovadlá.

Najviac však, samozrejme, pomôže adopcia zvieraťa. 

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof