Strieborná medaila z MS žien v nohejbale putuje do Vrbového

  • Šport / Ostatné športy
  • 6. novembra 2023, 22:30

Vo švajčiarskom Fribourgu sa 27. až 29. októbra uskutočnili majstrovstvá sveta žien v nohejbale pod záštitou medzinárodnej nohejbalovej organizácie UNIF. Na svoj už druhý svetový šampionát cestovala aj vrbovská nohejbalistka, iba 17-ročná Monika Beňušová, ktorá sa po výborných výsledkoch na sústredení reprezentácie dostala do nominácie trénera Richarda Makaru. Podujatia sa zúčastnilo deväť krajín z troch kontinentov. Slovenské dievčatá nastúpili vo všetkých troch disciplínach.

Strieborná zostava dvojíc: (zľava) tréner reprezentácie Richard Makara, Gabriela Viňanská, Zuzana Tafsi a Monika Beňušová. (Autor: NK Vrbové )

V singloch skončila Gabriela Viňanská tretia v základnej skupine, a keďže prehrala štvrťfinálový zápas, čakal ju duel o celkové piate miesto. V ňom sa naša reprezentantka stretla s Poľkou, ktorej podľahla 0:2 a skončila šiesta.

V dvojiciach dievčatá Monika Beňušová, Zuzana Tafsi a Gabriela Viňanská v základnej skupine zdolali postupne Švajčiarsko 2:0, Rumunsko 2:0 i Dánsko 2:0. Vyhrali B-skupinu a postúpili priamo do semifinále, kde ich čakal súper, ktorého dobre poznajú – Poľsko. Naše hráčky výborne zvládli koncovku prvého setu a druhý vyhrali bez väčších problémov. Vo finále sa stretli Česko a Slovensko, družstvá, ktoré v priebehu šampionátu nestratili ani bod. Češky podali super výkon, na ktorý naše hráčky nedokázali nájsť recept a podľahli im 0:2. Prvotné sklamanie z prehratého finále rýchlo vystriedala obrovská radosť zo zisku striebornej medaily.

Monika Beňušová, hráčka Nohejbalového klubu Vrbové.

V trojiciach naša zostava Monika Beňušová, Zuzana Tafsi, Gabriela Viňanská, Mirka Perunová a Zuzana Kosová postúpila zo základnej skupiny po víťazstvách 2:1 nad Švajčiarskom, 2:0 nad Rumunskom a po prehre 1:2 s Irakom z druhej priečky do štvrťfinále. V ňom Slovenky podľahli Poľsku 1:2 a čakal ich zápas o piate miesto. Stretli sa opäť s Irakom, a tak ako v základnej skupine ani teraz nenašli recept na štýl hry súpera a prehrali 0:2. Slovensko nakoniec v kategórii trojíc obsadilo konečné šieste miesto.

Slovenské družstvo si zo Švajčiarska priviezlo striebornú medailu z kategórie dvojíc, čo by pred šampionátom tipoval asi málokto, keďže reprezentácia žien prešla v posledných rokoch veľkou obmenou hráčskeho kádra, trénera aj realizačného tímu.

Monika Beňušová, hráčka Nohejbalového klubu Vrbové, neskrývala obrovskú radosť. Pred dvomi rokmi získala bronz, teraz striebro a o dva roky uvidíme. Monika má celú nohejbalovú dráhu pred sebou a ako ju poznáme, túži po métach najvyšších. Na týchto majstrovstvách zúročila dva roky tvrdej tréningovej driny. Snahou NK Vrbové je aj naďalej podporovať mladých športovcov na ceste za vysnívanými cieľmi.

zdroj: NK Vrbové

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína