Evanjelici si uctili starších a tiež jubilantov

  • Kultúra a spoločnosť
  • 5. novembra 2023, 21:46

Tím dobrovoľníkov z občianskeho združenia Svetlo nádeje v spolupráci s Cirkevným zborom Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania v Piešťanoch zorganizoval v piatok 20. októbra tradičné stretnutie jubilantov a seniorov cirkevného zboru.

Spoločná fotografia z tradičného stretnutia jubilantov a seniorov Cirkevného zboru ECAV Piešťany. (Autor: archív o.z. Svetlo nádeje)

Podujatie sa začalo prisluhovaním sviatosti Večere Pánovej v evanjelickom kostole a krátkou kázňou zborového farára Branislava Dolinského a pokračovalo ďalším programom v Zborovom centre Betezda. Speváci spevokolu vystúpili s piesňami Ja chválim môjho Boha a Spievajte všetky národy.

Pozdrav pre jubilantov a príležitostnú báseň predniesla bývalá dozorkyňa cirkevného zboru Zuzana Šandriková a poddozorkyňa cirkevného zboru Viera Remiášová prečítala príhovor od dozorkyne Natálie Šestákovej: „Vážení jubilanti, milé sestry, milí bratia! Teší ma, že sa vám môžem prihovoriť. Mnohí z vás sa dožívajú významného životného jubilea a požehnaného veku. Myslím si však, že ste tu mnohí, ktorí sa v mysli cítite omnoho mladšie, ako ste v skutočnosti. S podaktorými z vás som zažila obohacujúce a veselé rozhovory, dokonca aj príhody, ktoré ma o tom presvedčili. Želám vám teda z celého srdca, aby ste si s Božou pomocou uchovali zdravie, silu, vitalitu, radosť a veselosť a aby ste ich odovzdávali druhým ľuďom, najmä tým, ktorí to potrebujú. Je totiž nesmierne vzácne a krásne, ak sa starší ľudia povznesú nad bolesti i malichernosti každodenného života a vidia seba i svet z nadhľadu, z inej perspektívy. Nech vám k tomu dopomáha Pán Boh! Zaiste aj hudobným programom, vystúpením hudobníka a speváka Pavla Latáka, ktorý vás čaká, vás chceli tvorcovia dnešného dňa obveseliť! Ešte raz vám prajem všetko dobré, najmä hojnosť Božieho požehnania v každej oblasti, veľa zdravia, pokoja a lásky.“

K váženým hosťom podujatia patrili evanjelický farár a emeritný senior Miroslav Jäger s manželkou Editou Jägrovou, ktorý prítomným zaspieval krásny Starosloviensky Otčenáš, a  Ján Blaha, bývalý člen spevokolu Coro Laudamus, ktorý tiež všetkým zaspieval na záver dve krásne piesne. Záverečnú modlitbu predniesol farár Ľuboš Trnavský.

V rámci podujatia boli tiež ocenení jubilanti s okrúhlym výročím narodenia.

O spestrenie programu sa postaral hudobník a spevák Pavol Laták spevom ľudových piesní, čo sa u prítomných stretlo s nadšeným ohlasom. Dekoráciu stolov kvetinami zabezpečila kantorka cirkevného zboru Melánia Masaryková a pohostenie spolu s tímom ochotných sestier organizovala Elena Fridrichová.

Ďakujeme touto cestou všetkým, ktorí prispeli k zdarnému priebehu podujatia a tešíme sa na ďalšie stretnutia s vami.

Pavol Masaryk, Branislav Dolinský

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof